Jyväskylä-lehti

Energia-avustukset korjausavustusten uutuus

Kuva: Seinien eristys on yksi niistä rakennusten peruskorjaustoimenpiteistä, joihin voi saada avustusta. Kuva Mika Remes.

Asuntojen korjaus- ja energia-avustusten hakuaika päättyy 11. huhtikuuta

Asuntojen korjausavustukset ja energia-avustukset ovat haettavina 11. huhtikuuta saakka.
Asuntotoimen päällikkö Tapani Karvala kertoo, että avustuksilla voidaan tukea muun muassa vanhusten ja vammaisten asuntojen korjaamista sosiaalisin perustein, hissien rakentamista jo olemassa oleviin kerrostaloihin tai muita korjauksia, joilla poistetaan liikkumisesteitä.

Lisäksi avustusta voi saada asuinrakennusten korjaussuunnitelmaa varten. Uusi avustusmuoto, energia-avustus, myönnetään sellaisten asuinrakennusten korjaamiseen, joissa on vähintään kolme asuntoa.

Avustusta voidaan myöntää energiakatselmuksen tekemiseen ja rakennuksen ulkovaipan, ilmanvaihtojärjestelmän ja lämmitysjärjestelmän tiettyihin parannustoimenpiteisiin.

Avustuksen määrä energiakatselmuksen tekemiseen on enintään 40 prosenttia. Muiden toimenpiteiden kohdalla avustus on 10-15 prosenttia.

Tarkempia tietoja avustuksesta saa puhelinnumerosta 624 004, 624 000, 624002 sekä 624014. Hakemuslomakkeita saa Jyväskylän kaupungin asuntotoimen yksiköstä (Vapaudenkatu 48-50, IV krs) Hakemukset palautetaan samaan osoitteeseen.

Korkotukilainoja perusparannuksiinValtion asuntorahasto myöntää asunto-osakeyhtiötalojen perusparannuksia varten korkotukilainoja. Asunto-osakeyhtiön remonttikustannuksista hyväksytään korkotukilainan piiriin 40 prosenttia.

Korkotuki on 28 prosenttia lainan korosta. Korkotukea myönnetään vain sellaisiin perusparannuksiin, joiden kustannukset ylittävät 50 euroa neliölle. Näitä lainoja koskevat hakemukset on jätettävä suoraan Valtion asuntorahastoon toukokuun loppuun mennessä.Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 12.3.2003.