Jyväskylä-lehti

Kaupungin kesätyöpaikat nettihaussa

Hakuaika päättyy maaliskuun lopussa

Viisituhatta työntekijää työllistävä Jyväskylän suurin työnantaja, Jyväskylän kaupunki, tarjoaa runsaasti myös kesätyöpaikkoja. Kesätyöpaikkaa haluavan kannattaa olla ripeä, sillä hakuaika päättyy maaliskuun lopussa.

– Ensi kesänä kaupunki työllistää noin 300 koululaista ja opiskelijaa, kaupungin työllisyyspalvelujen päällikkö Antero Mikonranta sanoo.
Eniten kesätyöpaikkoja on sosiaali- ja terveyspalveluissa, alueiden hoitotöissä, kiinteistö- ja siivouspalveluissa sekä liikuntapalvelukeskuksessa.

Kaupunki ottaa tänä vuonna käyttöön internetin uutena kesätyöpaikkojen hakutapana.
– Kaupungin nettisivuilla on maaliskuun alusta ollut sähköinen lomake, jonka täyttämällä kesätyöpaikkaa voi hakea, Mikonranta kertoo.

Työsuhteen pituus vaihtelee kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen tehtävän, työntekijän iän, koulutuksen ja kokemuksen mukaan. Hakulomakkeessa voi esittää toivomuksen sopivista ajankohdista. Palkkaus määräytyy koulutusasteen ja kokemuksen mukaan.

Monenlaisia töitä tarjolla

Eniten kesätyöpaikkoja on tarjolla sosiaali- ja terveyspalveluissa, teknisissä palveluissa, kiinteistö- ja siivouspalveluissa sekä liikuntapalvelukeskuksessa. Kesätyöntekijöitä ottavat myös ympäristövirasto ja kulttuuritoimi.

Lisätietoja kaupungin tarjoamista kesätyöpaikoista ja sähköinen hakulomake löytyvät osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/rekrytointi/kesatyo2003 .

Kesätyötukea työnantajille

Kaupunki tukee yrityksiä ja yhteisöjä kesätyöpaikkojen järjestämisessä. Kesätyöpaikkatukea voidaan myöntää vähintään kuukauden mittaiseen työsuhteeseen, kun työnantaja palkkaa 15-22-vuotiaan jyväskyläläisen nuoren kesätöihin.
– Tätä tukirahaa on varattu yhteensä 350 nuoren palkkaamiseen, Mikonranta kertoo.

Kesätyöpaikkatuen hakuaika on alkanut niinikään maaliskuun alussa. Päätökset tuen myöntämisestä tehdään kahdessa erässä, maaliskuun ja huhtikuun lopussa.

Kesätyöpaikkatuen hakulomakkeita voi hakea kaupungintalon neuvonnasta, Jyväskylä-neuvonnasta tai työvoimatoimistosta.

Lisätietoja antavat työllisyyspalvelujen päällikkö Antero Mikonranta 624 297 tai toimistosihteeri Kirsti Karuaho 624 304.

Tetti Tuhkio ja Hilkka Miettinen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 12.3.2003.