Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Ennenkuulumattomat: Saarijärven Pelimannit, Sukuvika ja Kopla

Pvm: 22.09.2019
Klo: 15.00 - 18.00
Luokat: Musiikki ;
Paikka: Palokan Pelimannitalo
Osoite: Saarijärventie 71, Palokka, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.facebook.com/events/662551577562187/

konsertti Keski-Suomen pelimannimusiikin keräyshankkeen tiimoilta. Esiintymässä Saarijärven Pelimannit, Sukuvika ja Kopla (kuvassa)

SAARIJÄRVEN PELIMANNIT
Voitto Mäkelän perustama yhtye on esittänyt jo puolen vuosisadan ajan yhtäjaksoisesti kansanmusiikkia Saarijärvellä. Nykyisin kansanopiston piirinä toimivassa pelimannipiirissä ei ole mukana perustajajäseniä, mutta pitkään mukana olleita on useita.
Saarijärven Pelimannit ovat haluttuja soittajia palvelutaloissa sekä kaupungin ja seurakunnan tilaisuuksissa. Firmojen ja yksityisten tilaisuuksissa soitellaan usein.
Saarijärven pelimannit olivat mukana perustamassa Saarijärvellä vuosittain pidettävää Luomusoittoa ja he ovat nykyisinkin mukana tapahtuman järjestelyissä.

SUKUVIKA
Sukuvika-yhtye perustettiin viime vuosituhannen lopulla. Nimen keksi Tellikan Topi ajatuksella, että jokaisen suvussa on soittajan vikaa. Sukulaisia yhtyeen jäsenet eivät kuitenkaan keskenään ole, vaikka välillä siltä on tuntunutkin.
Yhtye on soittanut sovitettua kansanmusiikkia aktiivisesti kymmenisen vuotta kolmen viulun, haitari ja kontrabasson voimin. Mika Rekosen oivaltavat sovitukset ovat olleet sukuvian soitannon sielu ja tunnusmerkki ja yhtye on taipunut moniin eri maiden ja genrejen musiikkiin. Sukuvika lopetti toimintansa kymmenisen vuotta sitten, mutta "sukuvika on siitä kumma yhtye, että vaikka se on lopettanut niin aina se vaan soittaa".
Jäsenet: Mika Rekonen, Sirpa Varvikko, Tarja Hirvonen, Sari Honkonen ja Tarja Saastamoinen.

KOPLA
Saarijärveläislähtöinen kansanmusiikkiyhtye Kopla on kulkenut musiikkimatkaa, liki alkuperäiskokoonpanossa yli 15 vuoden ajan.
Ryhmä aloitti vuonna 2004 tavoitteenaan jatkaa ja siirtää nuoremmalle polvelle kansanmusiikkiperinnettä. Vuosiin mahtuu monenlaisia esiintymistilaisuuksia, konsertteja ja projekteja, esiintymis- ja säestysmatkoja. Kopla on julkaissut tallenteet Piiloraita ja Kympin hetkiä. Pelimanniyhtyeiden Suomen Mestaruuden Kopla voitti vuonna 2011. Samana vuonna Kopla edusti Suomea Pelimanniyhtyeiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.
Kansanmusiikkitapahtumat ja erityisesti Kaustisen kansanmusiikkifestivaali on kuulunut Koplan vuoden kohokohtiin. Yhtyeessä soivat viulut, harmooni, kontrabasso, kitara, mandoliini, haitarit ja lyömäsoittimet.
2015 KOPLA valittiin Kaustisen vuoden Showcase-yhtyeeksi.
Pelimannitalon Ennenkuulumattomat-konsertissa kuullaan nyt Koplan Niilo Oikarin omaa tuotantoa.

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
jyväskylän kansanmusiikkiyhdistys
puh 044 270 4250
jkl.kamu@gmail.com
www.palokanpelimannitalo.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje