Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

JKL Pride Maanantai 19.8.

Pvm: 19.08.2019
Klo: 16.00 - 21.30
Luokat: Festivaalit ;
Paikka: Monia tapahtumapaikkoja
Osoite: Several/Monia, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.facebook.com/events/892611031113603/

16.00–17.30 – Sukupuolen väliset tilat nykykulttuurissa -luentosarja (Jyväskylän yliopiston päärakennus, sali C5, Seminaarinkatu 15)
Joonas Säntti: Hankala sukupuolettomuus
2000-luvulla erilaisiin sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten näkyvyys, samoin kuin erilaisiin eroihin perustuvien sukupuoli-identiteettien kirjo, on kasvanut todella nopeaan tahtiin. Kategoriat lisääntyvät mutta lisääntyykö vapaus? Luennolla käsitellään joitain aiheen muunnelmia queer-teemaisessa nykykirjallisuudessa sekä pohditaan sitä, miten kirjallisuus voi toimia sukupuolisuuden nimeämisen ja paikantamisen hankaloittamisena, erojen monistamisena. Proosaan erikoistuneena kirjallisuudentutkijana tarkastelen millä tavoin fiktiotekstit voivat tuoda esille sukupuolipoliittisessa aktivismissa käytettyjen käsitteiden kiistanalaisuutta.

Heidi Kosonen: Kategorioiden politiikkaa ja pyhää olemista
Sekä kaapista että sukupuolijärjestelmän vapautumisesta puhutaan usein suhteessa tabuun, tabujen valtaan sekä niiden murtumiseen, mutta mitä tekemistä tabulla on sukupuolen ja seksuaalisuuden kanssa? Luennolla tarkastellaan teemaa tabuteoreettisesta näkökulmasta käsin, ja pohditaan sukupuolikategorioihin ja niiden välisiin tiloihin sisältyviä reparatiivisia mahdollisuuksia antropologian ja visuaalisen kulttuurin tutkimuksen valossa.

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/400039207298749/
Tapahtuma on esteetön ja ilmainen.

17.00–19.00 – Mielenterveysteemainen vertaistapaaminen sateenkaareville (Kansalaistoiminnankeskus Matara, kokoustila Talvikki, Matarankatu 6 A 1)
Ahdistaako asenteet, masentaako marginaali? Vertaisryhmässä jaamme kokemuksia erilaisista mielenterveyden ongelmista, joita seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvat usein kohtaavat. Ongelmien taustalla on mm. ympäristön kielteiset asenteet, syrjintä, kiusaaminen tai muut ulkopuolisuuden kokemukset. Keskustelu on luottamuksellista ja jokaisella on lupa ja tila jakaa kokemuksiaan sen verran kuin haluaa. Jaamme myös erilaisia keinoja, joiden avulla omaa hyvinvointiaan voi vahvistaa ja tukea. Ryhmä on avoin kaikille, mutta jos sinulla on akuutti kriisi, suosittelemme keskustelua ohjaajan kanssa ennen osallistumista. Ryhmä ei ole hoidollinen tai terapeuttinen vaan toimii ennen kaikkea vertaistuen voimin. Ohjaajan kanssa on kuitenkin mahdollista keskustella kahden kesken ryhmän jälkeen erilaisista mahdollisuuksista saada terapeuttista tukea.

Ensimmäinen tapaaminen on osa Jyväskylä Pride 2019 -kokonaisuutta. Jyväskylän Seta ry:n tavoitteena on aloittaa syyskaudella 2019 yhdessä Kaisa Tillin kanssa säännöllisesti jatkuva ryhmä. Siitä lisää ensimmäisen tapaamisen jälkeen.

Ryhmän ohjaajana toimii sateenkaaripsykologi Kaisa Tilli, jolla on kokemusta mielenterveystyöstä lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Ryhmään voi ilmoittautua etukäteen ohjaajalle tai tulla paikalle ilmoittautumatta. Ilmoittautuminen ja kysymykset osoitteeseen: kaisatilli@gmail.com.

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/434411130621027/
Tapahtuma on esteetön ja ilmainen.

18.00–20.30 – JKL Pride x Arktisen upeeta esittää: Arkki + tekijöiden paneeli (Ravintola Ilokivi, Keskussairaalantie 2)
Finnconissa heinäkuussa 2019 ensi-iltansa saanut Arkki on jyväskyläläisen DIY-elokuvan uusin ylpeydenaihe. Paavo Ylämäen kirjoittama, ohjaama, kuvaama ja leikkaama elokuva on "hetkittäin meditatiivinen, mutta aina polveileva tarina menetyksestä, identiteetistä ja tekoälystä" (Finncon 2019), ja se edustaa omaehtoisen ja omatekoisen elokuvataiteen kunnianhimoisempaa puolta mieltä taivuttavalla tarinallaan, scifi-elementeillään ja rohkean runollisella kerronnallaan.

Näytöksen jälkeen elokuvan teossa mukana olleet henkilöt paneelissa keskustelemassa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin!

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/338980996977512/
Tapahtuma on esteetön ja ilmainen.

21.00–21.30 – Puskakollektiivi: Golden Paradise (Vakiopaine Teatteri, Kauppakatu 6)
Golden Paradise suuntaa katseet kohti karaokelavoja ja lavojen vierustoja. Golden Paradisessa tapaat joukon kovilla tai vähemmän kovilla ulkokuorilla varustettuja karaokepersoonia, ja saatat nähdä välähdyksiä heidän peloistaan, toiveistaan ja epävarmuuksistaan.

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/363694794311508/
Liput 5 ¤, lippuvaraus: www.puskakollektiivi.fi/lippuvaraus/
Tapahtuma ei ole esteetön.

Hinnat ja liput:
Lippujen tarkemmat tiedot tapahtumakuvauksessa.

Lisätietoja:
JKL Seta
puh 040 764 9408
ullalaukkanen@hotmail.com
http://www.jklseta.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje