Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Samoilla poluilla; Anne Herranen ja Oona Hytönen

Pvm: 02.07.2019 - 25.08.2019
Luokat: Näyttelyt ; Muut tapahtumat ; museot ;
Paikka: Suomen käsityön museo
Osoite: Kauppakatu 25, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.craftmuseum.fi/suomen-kasityon-museo/nayttelyt-ja-tapahtumat/vaihtuvat-nayttelyt/naytonpaikka/samoilla-poluilla

Samoilla poluilla näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa koostuu kahden naisen; äidin ja tyttären teoksista.

Äiti, tekstiilialan muotoilija, opettaja Anne Herranen on muutaman vuoden ajan työstänyt keramiikkaa ja metalligrafiikkaa tekstiilikuvioinnin keinoin. Näyttelyssä nähdään Annen vahabatiikilla kuvioituja keramiikkavateja ja -ruukkuja sekä värikkäitä grafiikan vedoksia. Teosten aiheet on poimittu matkoilta eri puolilta maailmaa erilaisista kulttuureista sekä luonnon rikkaasta kuviomaailmasta.

Tytär, kalustemuotoilija, rakennusarkkitehti Oona Hytönen on tuonut näyttelyyn kaksi opiskeluaikanaan suunnittelemaansa ja valmistamaansa tuolia sekä kukkaruukkujen jalkoja. Oonan tyyli on graafinen ja yksinkertaisuuteen pyrkivä, mutta Oona haluaa haastaa itsensä ja toteuttaa mahdollisimman erilaisia töitä.

Ajatus yhteisestä näyttelystä on jo jonkin aikaa ollut tavoitteena ja nyt se vihdoin toteutuu! Heillä molemmilla on aina ollut intohimoinen suhde käsillä tekemiseen ja uusien asioiden kokeilemiseen ja kokemiseen. Heitä yhdistää myös rakkaus matkustamiseen ympäri maailman. Herranen ja Hytönen ovat vuosien varrella oppineet paljon toisiltaan ja usein he pohtivatkin erilaisia ratkaisuja tekeillä oleviin projekteihin yhdessä. Näitä yhteisiä suunnitelmia on nähtävillä tässäkin näyttelyssä.

Hinnat ja liput:
Näytönpaikan näyttelyitä voi ihailla kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa.

Lisätietoja:
Suomen käsityön museo
puh 014 266 4370
https://www.craftmuseum.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje