Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Kirjaesittely: Alussa oli äitiyspakkaus

Pvm: 05.06.2019
Klo: 17.00 - 18.00
Luokat: Kirjastossa tapahtuu ;
Paikka: Jyväskylän kaupunginkirjasto, Pääkirjasto
Osoite: Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.keskikirjastot.fi/web/arena/-/kirjaesittely-alussa-oli-aitiyspakkaus

Mari Heikkilän kirja "Alussa oli äitiyspakkaus" kertoo suomalaisista keksinnöistä ja puolustaa tiedettä.

Suomalaisia keksintöjä, historiaa ja elämänkertaa

”Jos aikoinaan professorilla oli kolme syytä olla professori - kesä-, heinä- ja elokuu - niin jatkossa näin ei enää ole”, totesi valtionvarainministeri Alexander Stubb keväällä 2015, kun uusi hallitus esitti yliopistoille kolmatta lukukautta. Samana vuonna pääministeri Juha Sipilä puhui ”kaiken maailman dosenteista”.

Näiden kommenttien aiheuttamasta ärtymyksestä lähti liikkeelle tiedetoimittaja, MML Mari Heikkilän kirjaprojekti Alussa oli äitiyspakkaus. Teos kertoo suomalaisista keksinnöistä ja puolustaa tiedettä. Suuri osa innovaatioista pohjautuu tutkijoiden vuosien puurtamiseen aiheen parissa. Keksinnöt eivät synny kuohuviinilaseja kilistellen.

Kirjassa on anekdooteilla höystettyjä kertomuksia keksinnöistä, Suomen historiaa, tiedettä, tekniikkaa sekä omaelämänkertaa. Kirjoittaja muistelee aikoja, jolloin mummolan vessa pelotti, Ruotsista haettiin laivalla voita ja Otaniemessä irkkailtiin.

Jyväskylässä asuva Mari Heikkilä on koulutukseltaan mikrobiologi, mutta siirtyi vuonna 2006 tutkijasta toimittajaksi. Hän kirjoittaa mm. Tiede-lehteen ja Helsingin Sanomiin sekä tekee radio-ohjelmia Ylen Tiedeykköseen. Lukijat äänestivät viime vuonna hänen juttunsa Tiede-lehden vuoden parhaaksi jutuksi.

Mari Heikkilä kertoo kirjan synnystä Jyväskylän pääkirjaston Lavalla (1. krs) ke 5.6. klo 17. Hän jakaa myös kokemuksiaan mm. joukkorahoituksen hakemisesta, verkkokaupan perustamisesta ja omakustantamisesta/pienkustantamisesta. Teos Alussa oli äitiyspakkaus ilmestyy samana päivänä ja sitä voi ostaa tilaisuuden yhteydessä.
Tervetuloa!

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginkirjasto
puh 014 266 4146
aapo.ruuttunen@jyvaskyla.fi
http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje