Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Jyväskylä Sinfonia: Japanilainen puutarha

Pvm: 09.10.2019
Klo: 19.00
Luokat: Musiikki ; klassinen ;
Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri
Osoite: Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/syksy-2019/910-sinfoniakonsertti-japanilainen-puutarha

Kensho Watanabe, kapellimestari
Tadashi Tajima, shakuhachi-huilu

Igor Stravinski: Pulcinella-sarja
Japanilainen shakuhachi-sävelmä Sagari Ha
Toshio Hosokawa: Voyage X
Toru Takemitsu: Tree Line
W. A. Mozart: Sinfonia nro 35

Japani-teemainen konserttimme vie eksoottiselle matkalle shakuhachi-taiteilija Tadashi Tajiman johdolla. Shakuhachi on japanilaisen perinnemusiikin soitin, bambuhuilu, jonka kansainvälisesti tunnetuimpia mestarisoittajia Tajima on. Monipuolista ja ilmaisuvoimaista soitinta ovat teoksissaan käyttäneet myös nykymusiikin säveltäjät, kuten japanilainen Toshio Hosokawa, jonka teoksen Voyage X shakuhachille ja kamariorkesterille kuulemme konsertissa. Konsertin johtaa yhdysvaltalaiskapellimestari Kensho Watanabe, jonka kansainvälinen ura on viime vuosina käynnistynyt lupaavasti.

Tadashi Tajiman harvinaista soitinta kuulemme myös ilman orkesteria hänen soittaessaan perinteisen shakuhachi-sävelmän Sagari Ha. Japanilaisen Toru Takemitsun teos Tree Line puolestaan on eräänlainen musiikillinen kuvaus japanilaisesta puutarhasta. Konsertin japanilaista ohjelmaa tasapainottamaan on valittu venäläisen Igor Stravinskin sekä W. A. Mozartin musiikkia. Stravinskin Pulcinella-sarja on alun perin balettimusiikkia, jonka Stravinski suunnitteli barokkisäveltäjä Pergolesin musiikillisia jalanjälkiä seuraten. Mozartin sinfonia nro 35 on saanut lisänimensä Haffner Salzburgin pormestarin mukaan, joka aateloitiin vuonna 1782. Varsinaisiin juhlallisuuksiin Mozartia ei sinfoniaa huvittanut säveltää, mutta teoksen ensiesityksessä hieman myöhemmin paikalla oli itse Itävallan keisari.

Hinnat ja liput:
Lippu.fi: 29,50¤/ 27,50¤ / 12,50¤ + toimitusmaksut alk. 1¤ Teatterin lippumyymälä: 27 / 25 / 10 ¤

Lisätietoja:
Jyväskylä Sinfonia
puh 0400 640 109
outi.rasanen@jkl.fi
http://www.jyvaskylasinfonia.fi/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje