Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Vastuullisuus ja suomalaiset vaateyritykset - Eetti ja Alpa

Pvm: 24.04.2019
Klo: 18.00 - 20.00
Luokat: Muut tapahtumat ; Kurssit ; Aluetoiminta ; Yleisöluennot/tiedotustilaisuudet ; Osallistuminen ; Nuorten tapahtumat ; Vapaaehtoistoiminta ;
Paikka: Crazy Town Jyväskylä
Osoite: Väinönkatu 9, 40100 Jyväskylä, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.facebook.com/events/311746176174081/

Vaatevallankumousviikolla kysytään #whomademyclothes
Jyväskylän Crazy Towniin klo 18-20 tulee puhumaan Maija Lumme Eetistä ja Lauri Hilliaho Alpasta. Illassa varataan myös reilusti aikaa yleisön keskustelulle ja kysymyksille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Eettisen kaupan puolesta ry on tänä keväänä valmistellut raporttia suomalaisten vaateyritysten vastuullisuudesta, jossa tarkastellaan miten suomalaiset yritykset ovat täyttäneet vastuullisuuslupauksensa - tai onko niitä täytetty. Raportin tuloksista tulee puhumaan Maija Lumme Eetistä.
Yrityksen näkökulman iltaan tuo jyväskyläläinen neuleyritys Alpa, joka kertoo tuotannostaan ja materiaaliensa alkuperästä hyvin avoimesti. Miksi vastuullisuus kiinnostaa yrittäjää ja millaisia haasteita vastuullisessa yrittäjyydessä piilee? Alpasta tulee puhumaan Lauri Hilliaho.

Miksi tarvitsemme vaatevallankumouksen?
https://www.fashionrevolution.org/europe/finland/
24. huhtikuuta tulee kuluneeksi 6 vuotta siitä, kun Rana Plaza -rakennus romahti Bangladeshissa. Yli 1 130 ompelutehtaan työntekijää kuoli ja yli 2 500 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi huhtikuun viimeisellä viikolla järjestetään Vaatevallankumous-kampanja, englanniksi Fashion Revolution.

Vaatevallankumouksessa ihmiset ympäri maailman näyttävät, että haluamme vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Kysymme vaatemerkeiltä #whomademyclothes eli kuka minun vaatteeni on tehnyt.

Vaatevallankumous-viikolla 22.-28. huhtikuuta kampanjoimme yhdessä sen puolesta, että vaateteollisuudessa ihmisoikeuksien kunnioitus ja ympäristön suojelu on standardi, ei poikkeus. Vapaaehtoistiimimme Suomessa tekee kovasti töitä kampanjan näkyvyyden eteen. Olethan sinäkin mukana!

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy!

Lisätietoja:
Eetti Jyväskylä
puh 040 509 50 79
heta.kopra@gmail.com

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje