Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Turskan Barahdus -yhtye julkaisee äänitteen

Pvm: 23.04.2019
Klo: 19.00
Luokat: Musiikki ; muu ;
Paikka: Vakiopaine baari/teatteri
Osoite: Kauppakatu 6, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.facebook.com/events/476115776464579/

Turskan Barahdus -yhtye julkaisee Turahduksia-äänitteen Vakiopaineessa tiistaina 23.4.2019 klo 19:00. Keikan ohjelmistona kuullaan omakustanteena julkaistavalta kasetilta ja CD:ltä löytyvät yhdeksän "omin kätösin ja jaloin tehtyä" sävellystä. Rajoitetun 150 kappaleen kasetti- sekä CD-painoksen kansigrafiikoita ihailemaan pääsevä voi huomata, että myös ne on bändin itsensä käsialaa.

Tee-se-itse mentaliteetti kuuluu yhtyeen musiikissa. Kappaleet äänittettiin live-meiningillä, ilman kummempia jälkipaikkauksia ja korjailuja. Yhtye myöntää että yksi töräys kuitenkin lisättiin jälkikäteen. Äänitykset toteutettiin kaksikon omin voimin viime heinäkuun ja joulukuun aikana. Loppusilaukseen tarvittiin lisäkäsiä ja apuun riensivät kokonaisuuden miksannut Jaakko Peltonen, sekä masteroinnista vastannut Niko Huttunen.

Vuonna 2013 perustettuun Turskan Barahdukseen kuuluvat baritonisaksofonistit Ville Huovinen ja Kalle Keränen. Saksofonien lisäksi kaksikko soittaa alunperin katusoittotarkoitukseen itse kehittämiään erityisiä jalkarumpuja, joilla saadaan omalaatuinen huojuvan verevä poljento aikaan. Duon ohjelmistopolitiikkaan on hankala tehdä rajanvetoa ja mottona onkin ollut "jokaiselle jotain". Katusoitettavien instrumentaali-käännösiskelmien lisäksi kaksikko säveltää omia kappaleita, joihin koitetaan saada sopivasti pop-musiikin tunnelmia, jättäen kuitenkin varaa improvisoinnille ja muille maailman musiikkityyleille.

Hinnat ja liput:


Lisätietoja:
Turskan Barahdus
puh 050 337 70 91
vimihuo@gmail.com
https://www.facebook.com/TurskanBarahdus/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje