Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Yläkaupungin yö

Pvm: 18.05.2019
Klo: 17.00 - 02.00
Luokat: Musiikki ; pop/rock ;
Paikka: Yliopiston kampuksen kenttä
Osoite: , Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.jelmu.net/jelmun-teltta-nousee-ylakaupungin-yohon-isompana-kuin-koskaan

Ilmaistapahtuman kahdella lavalla nähdään mm. Olavi Uusivirta, Atomirotta, Lost Society ja Maustetytöt
Kaupunkifestivaali Yläkaupungin Yö juhlitaan lauantaina toukokuun 18. päivä ja Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry on tälläkin kertaa mukana tapahtumassa. Jelmun teltta nousee perinteiselle paikalleen yliopiston kampuksen kentälle, mutta se on aiempaa isompi ja uutta on myös toinen lava, joka sijaitsee teltan terassialueella. Telttaan on ilmainen sisääpääsy, ikäraja on anniskelusta johtuen 18 vuotta.

Teltan lavalla nähdään illan aikana useita eturivin kotimaisia artisteja, ajankohtaisimpana toukokuussa uuden Skorpioni-albuminsa julkaiseva Olavi Uusivirta. Illan raskainta tarjontaa edustaa energistä thrash metallia Jyväskylästä maailmalle vienyt Lost Society. Energiaa ei myöskään puutu rappia, bluesia, funkkia, jazzia ja punkkia musiikissaan yhdistelevältä Atomirotalta eikä Don Johnson Big Bandilta, jonka hiphop-ilmaisu sisältää niin ikään vaikutteita monelta suunnalta. Kaikkien tuntema Jonna Tervomaa nähdään Jelmun teltassa duona yhdessä kitaristi Jussi Jaakonahon kanssa.

Pienempi terassin lava keskittyy esittelemään vasta läpimurtonsa kynnyksellä olevia mielenkiintoisia artisteja. Maustetytöt möi pitkänperjantain keikkansa Mustassa Kynnyksessä loppuun hyvissä ajoin, Jelmun teltassa tarjoutuu laajemmalle yleisölle tilaisuus nähdä tämä vasta yhden singlen julkaissut sisarkaksikko livenä. Laulaja-lauluntekijä Antti Autionkin piti esiintyä Jelmun Live is life -klubilla Mustassa Kynnyksessä aiemmin keväällä, mutta hän joutui tuolloin perumaan esiintymisensä sairastapauksen vuoksi. Nyt Aution faneille tarjoutuu tilaisuus nähdä suosikkinsa osana Jelmun teltan ohjelmistoa. Kalevauva.fi esiintyi Jelmun teltassa jo pari vuotta sitten ja palaa nyt esittämään folk-musiikkia vauva.fi -foorumin keskusteluista kerätyillä sanoituksilla. Versace Henrik -nimisenä räppärinäkin tunnettu HENRIK! julkaisi ”Vanha testamentti” -nimisen punk-levyn, jonka Rumba tuomitsi 0,0 pisteen arvoiseksi antilevyksi. Myös HENRIK!in keikat ovat hämmentäviä, mutta koukuttavia performansseja, joista voi olla montaa mieltä jos edes kykenee mielipidettä muodostamaan. Tämä on nähtävä!

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Jelmu
puh +358 (0)14 617 866
info@jelmu.net
http://www.ylakaupunginyo.fi/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje