Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

About the Goodness of the Lord -levyn julkistamiskonsertti

Pvm: 23.04.2019
Klo: 19.00 - 20.00
Luokat: Musiikki ;
Paikka: Taulumäen kirkko
Osoite: Lohikoskentie 2, Jyväskylä

Monipuolisesta ohjelmistostaan tunnettu Lux Auribus (suom. Valoa korville) esittää levynjulkistamiskonsertissaan afro-amerikkalaisia spirituaaleja. Pianoa soittaa András Szabó, trumpettia Vesa Jussila, johtaa Kimmo Tuuri. Liput 15 / 10 / 5 ¤ tuntia ennen ovelta. Konsertti on osa Jyväskylän Pääsiäinen -konserttisarjaa.

-----

Lux Auribuksen ohjelmistossa spirituaalit kuten Nobody knows the trouble I've seen ja Ev'ry time I feel the spirit saavat tulkintansa tuoreina, sielukkaina sovituksina. Spirituaalien maailma sykkii syvää elämäniloa, ylistystä ja lohdutusta.

Spirituaalit ovat alunperin afro-amerikkalaista suullista perinnettä, jonka kautta välitettiin kristillisiä arvoja, ja samalla kerrottiin orjuuden aiheuttamista kärsimyksistä. Laulut olivat yksiäänisiä ja perustuivat usein solistin ja kuoron vuorotteluun. Nykyään spirituaaleja lauletaan yleisesti moniäänisinä kuorosovituksina.

Suurin osa levyn kappaleista on alkuperältään traditionaalisia spirituaaleja, jotka on sovitettu kuorolle ja pianolle. Yksi merkittävä inspiraatio levykokonaisuuden tekemiselle on ollut Bob Chilcottin toimittama kokoelma Spirituals for Choirs, josta levylle on päätynyt viisi sovitusta. Levy sisältää myös kolme kappaletta Duke Ellingtonin teoksesta Sacred Concert.

A Child is born on jazz-standardi vuodelta 1969. Sen on säveltänyt trumpetisti Thad Jones, ja Alec Wilder on myöhemmin lisännyt instrumentaaliversioon sanat.

Amazing Grace -kappaleesta on tullut tunnuskuvallinen afro-amerikkalainen spirituaali. Se on alkuperältään brittiläinen hymni, johon sanat on tehnyt John Newton. Hän kirjoitti tekstin koettuaan uskonnollisen heräämisen ja luovuttuaan urastaan orjalaivurina. Kappale julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1779.

Lauluyhtye Lux Auribus on aloittanut toimintansa keväällä 2007. Yhtye koostuu kokeneista kuorolaulajista. Yhtyeen ohjelmisto vaihtelee monipuolisesti renessanssin kuoromusiikista uuteen musiikkiin. Taiteellisena johtajana toimii Kimmo Tuuri, ja toimintaa koordinoi kanttori Jukka Hassinen.

https://sites.google.com/site/luxauribus/

Hinnat ja liput:
Liput 15¤ / 10¤ / 5¤ tuntia ennen ovelta.

Lisätietoja:
Jyväskylän seurakunta
puh 050 523 4136
https://www.jyvaskylanseurakunta.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje