Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Siperian nuorisoteatteri: Muutos & Selviytymisopas yläkouluun

Pvm: 30.03.2019
Klo: 14.00
Luokat: Teatteri ; Nuorten tapahtumat ;
Paikka: Jyväskylän Veturitallit
Osoite: Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.facebook.com/events/301629777173510/

Siperian nuorisoteatterin kahden esityksen illoissa nähdään nuorten ilmastoahdistuksesta kumpuava esitys Muutos sekä rohkean rehellinen koulumaailman kuvaus Selviytymisopas yläkouluun. Molemmat esitykset on ohjannut Anumaaria Tulla. Esitystekstit on valmistettu ryhmälähtöisesti devising-metodilla ja niissä kuuluu vahvasti nuorten oma ääni. Esitysten ensi-ilta on 29. maaliskuuta 2019 Veturitalleilla.

Muutos vie katsojan tutkimaan hitaita muutoksia ja niiden seurauksia: kiihtyvää ilmastonmuutosta ja heikkenevää luonnon tilaa sekä toisaalta parantuvaa tasa-arvoisuutta. Ilmastonmuutos ja ympäristön tila ovat kaikille tasa-arvoiset. Onko tasa-arvokysymysten ratkaisemisella mitään merkitystä jos emme voi enää elää maapallollamme? Muutos -esityksessä lavalla nähdään Siperian nuorisoteatterin 13-16-vuotiaiden ryhmä.

Selviytymisopas yläkouluun on rehellinen ja silottelematon kuvaus yläkoulun julmista hierarkioista, kirjoittamattomista säännöistä, epäkohdista, erilaisista oppilaista ja erikoisista opettajista sekä siitä, miten yläkoulusta ylipäänsä voi selvitä. Yläkoulu on oman identiteetin, mielipiteiden ja elämän suunnan etsimisen aikaa. ”Älä ole oma itsesi: pääset helpommalla”, samaan aikaan pitäisi sulautua joukkoon ja toisaalta löytää oma itsensä, sopeutua koulun vaatimuksiin, kehon ja aivojen myllerryksiin sekä sosiaaliseen peliin. Suuri osa esityksen tarinoista perustuu tositarinoihin, siksikin kuvaus on harvinaisen aito. Esityksessä on lavalla Siperian nuorisoteatterin 15-19-vuotiaiden ryhmä.
---
Siperian nuorisoteatteri: Selviytymisopas yläkouluun + Muutos

Ohjaus: Anumaaria Tulla

Esitysajat:
Pe 29.3. klo 18 (ensi-ilta)
La 30.3. klo 14 ja 18
Ke 3.4. klo 18
To 4.4. klo 18
Ke 10.4. klo 18

Esityspaikka: Veturitallit, Kulttuuriklubi Siperia (tallit 1-2), Jyväskylä
Huomioithan, että Veturitalleilla ei ole pysäköintimahdollisuutta. Lähin parkkialue on P-Matkakeskus

Esitysten yhteiskesto väliajan kanssa noin 2h 10min.

Hinnat ja liput:
Liput: 8¤/5¤ (työttömät, opiskelijat, varushenkilöt /sivarit,eläkeläiset, Kehy ry:n rinki) Lippuvaraukset: lippuvaraus@siperia.info, p. 045 16 56 488 (myös viestit) Liput voi lunastaa käteisellä paikan päältä noin puoli tuntia ennen esityksen alkua.

Lisätietoja:
Kulttuuriklubi Siperia
puh 045 264 82 80
siperia@jkl.fi
https://www.siperia.info/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje