Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Anna-Liisa Mattila kertoo pannumyssyjen historiasta Vaajakosken aluekirjastossa

Pvm: 08.03.2019
Klo: 14.00
Luokat: Kirjastossa tapahtuu ;
Paikka: Vaajakosken aluekirjasto
Osoite: Urheilutie 36 B, Jyväskylä

Muistatko vielä pannumyssyt?

Suomalaisten kahvipöytää koristi pitkään pannumyssy, jonka suojassa kahvi pysyi lämpimänä pitkään. Pannumyssyjen suosio Suomessa oli huipussaan 1930-luvulla, jolloin muotiin kuuluivat kahvikutsut. Kahvinkeittimien myötä pannumyssyjen käyttö väheni ja nykyään ne ovat katoavaa perinnettä.

Anna-Liisa Mattila on keräillyt pannumyssyjä parikymmentä vuotta, hänen kokoelmaansa kuuluu noin 40 erilaista myssyä, joista vanhimmat ovat peräisin 1800-luvulta. Mattila on perehtynyt pannumyssyjen historiaan ja kirjoittanut tästä sympaattisesta kodin esineestä kirjan Pannumyssyt sanoin ja kuvin.

Vaajakosken aluekirjaston vierailulla Anna-Liisa Mattila esittelee pannumyssyjä eri aika ja – tyylikausilta, ja kertoo niiden historiasta: myssyt kertovat aikakautensa muodista ja käsityötekniikoista. Niiden päällisissä on havaittavissa samoja tyylisuuntia kuin taiteessa yleensä ja yhteiskunnalliset muutokset ja aatevirtaukset näkyvät myös pannumyssyissä.

Tule kuulemaan kiehtovia tarinoita kulttuurihistoriasta!

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginkirjasto/Vaajakosken aluekirjasto
puh 014 266 4144 (Vaajakosken aluekirjasto)
kirjasto.vaajakoski(at)jkl.fi
http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/vaajakoski

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje