Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Maailman rukouspäivän hartaus

Pvm: 01.03.2019
Klo: 15.00
Luokat: Muut tapahtumat ;
Paikka: Jyväskylän NNKY
Osoite: Puistotori 4, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.facebook.com/events/289230928438848/

Maailman rukouspäivä on kaikille avoin tilaisuus, joka sisältää hartauden, yhteislaulua, kuvia ja kerrontaa maailmalta sekä kahvitarjoilun. Ohjelman kulusta vastaa pastori Heidi Watia.

“Tulkaa - Kaikki on valmista”

Vuoden 2019 MRP-hartauden ovat laatineet Slovenian MRP-toimikunnan naiset. Teemana on kutsu Herran hääjuhlaan - otatko sen vastaan?

Maailman rukouspäivän keräystuotto 2019 kerätään Suomen NNKY-liiton Voimasiskot-vertaistoiminnan hyväksi.

Voimasiskot-vertaistoiminta on tarkoitettu kaikille naisille, joita kiinnostaa pienryhmätyöskentely tunteiden ja voimavarojen parissa. Voimasiskot-vertaistoiminnan tarkoituksena on antaa naisille työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.
Voimasiskot-toimintaa koordinoi Suomen NNKY-liitto ry ja hankkeen suojelijana on Helsingin piispa emerita Irja Askola.


Maailman rukouspäivän (World Day of Prayer) taustalla on naisten rukousliike, joka sai alkunsa Amerikassa 1800-luvun lopulla, kun presbyteerinaiset kutsuivat muiden kirkkokuntien naisia rukoukseen yhteisten asioiden puolesta sisällissodan seurausten, mustien vapautumisen ja maahanmuuttajien monenlaisten ongelmien pakottamana.

Maailman rukouspäivää vietetään nykyään 140 eri maassa. Suomeen Maailman rukouspäivä rantautui jo ennen sotia, mutta sen vietto vakiintui vasta 1960-luvulla. Suomessa Maailman rukouspäivän viettoa koordinoi NNKY.

Rukouspäiväliike painottaa naisten yhteistä vastuuta ja rukousyhteyden voimaa. Rukoilemme eri maiden naisten esittämien rukousaiheiden puolesta ja jaamme omastamme niille, jotka tarvitsevat taloudellista tukeamme.

Maailman rukouspäivänä myös Suomessa kokoonnutaan useilla paikkakunnilla rukoilemaan ja kiittämään yhdessä. Suomessa on kaksi kansallista komiteaa, jotka välittävät kansainväliseltä komitealta tulevat rukousohjelmatekstit suomen- ja ruotsinkielisinä eteenpäin eri kristillisistä kirkoista ja suunnista muodostuville paikallisille ryhmille.

Hinnat ja liput:
Vapaaehtoinen maksu Voimasiskot-toiminnan hyväksi.

Lisätietoja:
Jyväskylän NNKY
puh 040 740 4472
jklnnky@elisanet.fi
https://www.ywca.fi/00010578-jyvaskylan-nnky

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje