Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Pyykkipäivä

Pvm: 08.01.2019 - 03.03.2019
Luokat: Näyttelyt ; museot ;
Paikka: Suomen käsityön museo
Osoite: Kauppakatu 25, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.craftmuseum.fi/suomen-kasityon-museo/nayttelyt-ja-tapahtumat/vaihtuvat-nayttelyt/naytonpaikka/pyykkipaiva-81-332019

Suomen käsityön museon Näytönpaikkaan on laitettu alusvaatepyykki kuivumaan sydäntalven ajaksi. Loppiaisen jälkeen muisteltiin yhdessä museon vapaaehtoisten kanssa talvista pyykkipäivää. ”Seisoskeltiin kumisaappaat jalassa, essut edessä ja huivi päässä höyryävässä pesutuvassa 1950-luvulla.”

Pesua vailla olivat persuksista ja polvista likaantuneet flanelliset papan alushousut ja hihansuista mustuneet flanellipaidat, pari isän trikoista aluskerrastoa, raappahousut, jalkarätit ja muutama villasukkapari. Naisten alusvaatteissa oli vaaleanpunaisia aluskerrastoja, silkkisiä alushameita, rintaliivejä, sukkanauhaliivejä ja nailoneita, joita piti pestä todella huolella, ettei niihin tule silmäpakoja.

Pyykkipäivä-näyttelyn ideointiin, toteutukseen, alusvaatteiden ja pyykkäystarvikkeiden hankintaan ovat osallistuneet museon vapaaehtoiset: Heli Hietaharju-Mölsä, Marita Riikonen ja Pirkko Rissanen, Pirkko Järvinen sekä Mervi Kalavainen. Vapaaehtoisten verkoston kautta löysimme Marita Hokkasen, jolta saimme paljon pitämättömiä naisten alusvaatekerrastoja pakkauksineen. Nämä naiset toimivat kokemusasiantuntijoina monivaiheisen arkiaskareen visualisoinnissa. Näyttelyn jälkeen osa alusvaatteista lähtee kiertämään muistelusalkkuna eläkeläisten kerhoihin ja vanhusten hoitotyön yksiköihin ympäri maata.

Hinnat ja liput:
Näytönpaikan näyttelyitä voi ihailla maksutta, kellon ympäri, Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa.

Lisätietoja:
Suomen käsityön museo
puh 014 266 43 70
craftmuseum.info@jkl.fi
https://www.craftmuseum.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje