Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Cerámica

Pvm: 15.12.2018 - 12.05.2019
Luokat: Näyttelyt ; museot ;
Paikka: Suomen käsityön museo
Osoite: Kauppakatu 25, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/19_ceramica.htm

Vahva muotokieli yhdistää nicaragualaisen keramiikan ja kansainvälisesti tunnetun keramiikkataiteilija Heini Riitahuhdan.

Heini Riitahuhdan keramiikkainstallaatiot seuraavat geometrisuudellaan Ruth Brykin jalanjälkiä. Teokset muodostuvat kuusikulmaisista keramiikkapaloista, joista jokainen on oma taiteellinen maailmansa. Heksagonit on maalattu lasitettu ja poltettu parhaimmillaan neljää kertaa. Kerroksellinen syvyys sekä kauneuden kepeys ovat valloittaneet kansainvälisiä gallerioita jo vuosia ja nyt jyväskyläläisillä on mahdollisuus saada lähikosketus töihin.
Nicaragualaisen nykykeramiikan juuret ovat syvällä historiassa. Esikolumbisista ajoista tiedetään lähinnä keramiikan avulla, jolla oli tuolloin suuri seremoniallinen merkitys. Työmenetelmät eivät ole suuresti muuttuneet vuosisatojen aikana pienessä San Juan de Orienten kylässä, jossa työvaiheissa ei säästellä. Töitä kiillotetaan käsin jokaisen välivaiheen aikana. Tuloksena on uniikit työt, joiden selkeä identiteetti yhdistää ne vain yhteen kylään maailmassa.
Vahvan muotokielensä vuoksi paikallisten keramiikkatähtien työt ovat valloittaneet yhdysvaltalaisia gallerioita ja eurooppalaisia museoita osoittaen, että keramiikka voi ratkaista köyhyyden ongelmia.
Aulagallerianäyttelyyn on vapaa pääsy.

Hinnat ja liput:
Aulagalleriaan vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Suomen käsityön museo
puh 014 266 4370
craftmuseum.info@jkl.fi
http://www.craftmuseum.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje