Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä

Pvm: 14.02.2019
Klo: 19.00 - 20.25
Luokat: Teatteri ;
Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri
Osoite: Vapaudenkatu 36, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.jyvaskyla.fi/jyvaskylan-kaupunginteatteri/ohjelmisto/mies-joka-kieltaytyi-kayttamasta-hissia

Koskettava lämmin komedia

Bengt Ahlforsin kirjoittamaan pieneen näytelmään mahtuu koko ihmiselämä. Ikänsä lapsuudenkodissaan asuneen yksinäisen vanhan miehen tarinassa lämmin huumori ja haikeus kulkevat rinnakkain. Vastaan tulee niin hauraan onnellisia kohtaamisia kuin piinallisia hetkiä, lapsuusmuistot yhdistyvät tähän päivään. Ikääntyneen miehen elämän suurin romanssi on etäihastus filmitähti Grace Kellyyn ja hänen sosiaaliset tilanteensa koostuvat lähinnä kuokkavierailuista tuntemattomien ihmisten häissä ja hautajaisissa. Rakastetun äidin ja Kafka-koiran kuoltua tärkein juttukaveri on ollut vanha uskollinen hissi nimeltä Enok. Mies ei kuitenkaan ole mikään säälittävä reppana vaan sympaattinen herrasmies, joka säilyttää kaikessa inhimillisen arvokkuutensa. Arkiset pohdinnat kasvavat filosofiaksi ja matkaksi kohti merkityksellistä elämää. Ja lopulta se yksinäisyyskin helpottaa, yllättävällä tavalla.
Ahlforsin tekstin on suomentanut Lasse Pöysti, jolle se on alun perin kirjoitettu. Esityksen ohjaa Anssi Valtonen ja miehenä nähdään hurmaava Jorma Böök.

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä oli ensi-illassa Jyväskylän kaupunginteatterissa 1.9.2016.

Hinnat ja liput:
20 ¤ / 18 ¤ / 14 ¤

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunginteatteri
puh 014 266 0110
https://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje