Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenteri

Keltainen kirjasto; Jyväskylän yliopiston kirjastorakennuksen vaiheita

Pvm: 28.09.2018 - 18.04.2019
Luokat: Näyttelyt ; museot ;
Paikka: Jyväskylän yliopiston kirjasto
Osoite: Seminaarinkatu 15, Jyväskylä
Tapahtuman kotisivut:
https://www.jyu.fi/erillis/museo/kho/nayttely/keltainen-kirjasto-jyvaskylan-yliopiston-kirjastorakennuksen-vaiheita

Jyväskylän yliopiston kirjastorakennus on suuren muutoksen edessä, sillä vuonna 1974 valmistuneen rakennuksen ensimmäinen peruskorjaus alkaa vuonna 2019. Yliopiston pääkirjaston on suunnitellut arkkitehti Arto Sipinen (1936–2017) osaksi Seminaarinmäen hallinto- ja laitosrakennuskokonaisuutta.
Kirjasto on Pro Finlandia -mitalilla palkitun arkkitehdin pitkän ja maineikkaan uran ensimmäisiä rakennuksia. Yhdessä sisustuksesta vastanneiden sisustusarkkitehtien Vuokko ja Torsten Laakson kanssa Sipinen suunnitteli kokonaisuuden, jossa keltainen väri toistui rakennusosissa ja kalusteissa yhdessä sinisen, valkoisen ja mustan kanssa. Kirjasto oli valmistuessaan Pohjoismaiden suurin tieteellinen kirjasto lukusalipaikoissa laskettuna.

Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen tiedemuseon ja kirjaston yhteistyönä kokoama Keltainen kirjasto – Jyväskylän yliopiston kirjastorakennuksen vaiheita -näyttely kertoo rakennuksen vaiheista aina suunnittelusta nykypäivään. Se rohkaisee tutustumaan rakennukseen ennen tulevan korjauksen tuomia muutoksia ja jakamaan omia muistoja kirjastosta. Näyttelyyn liittyy muistitietokeräys, jonka tarkoituksena on saada talteen tietoa, muistoja ja kokemuksia yliopiston kirjastorakennuksesta ja sen toiminnasta. Näyttely on osa Euroopan kulttuuriperinnön teemavuotta Tunne perintösi, jaa tarinasi.

Hinnat ja liput:
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Jyväskylän yliopisto/Avoimen tiedon keskus
puh 040 8053 263
riikka.p.javanainen@jyu.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje