etusivu
teokset
taiteilijat
linkit
Julkiset taideteokset Jyväskylässä

Vuonna 2017 Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Tikkurila Oyj lahjoitti neljään kaupunkiin ison seinämaalauksen kaunistamaan ja elävöittämään elinympäristöä. Ouluun, Joensuuhun, Jyväskylään sekä Vantaalle maalatut muraalit ovat suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemia ja toteuttamia. Kussakin kaupungissa ideoinnissa oli mukana myös paikallisia asukkaita.

Inspiraatiota taidemaalari Rauha Mäkilä haki vierailemalla jyväskyläläisessä päiväkodissa. Yhdessä lasten kanssa hän pohti, minkälainen taide piristäisi lapsia katukuvassa ja tuloksena syntyi sympaattinen August II-niminen teos Vapaudenkadulle keskustan tuntumaan. Rakennuksessa on aikaisemmin toiminut Gummeruksen kirjapaino. Nykyisin rakenuksessa sijaitsee Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelujen, tietohallinnon ja sivistyksen yksiköitä.

Rauha Mäkilä (s.1980 ) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän opiskeli Frankfurtin Kuvataidekoulussa 2003-2004 ja valmistui Suomen Kuvataideakatemiasta vuonna 2007. Mäkilä käsittelee teoksissaan nykyaikaa eri näkökulmista, hakien innostusta esim. musiikkivideoista, muotikuvista, uutisvirrasta tai omasta arjestaan. Hän on osallistunut lukuisiin yhteis-ja yksityisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan on useissa julkisissa kokoelmissa.


Lähteet:

Tikkurila lahjoitti muraalitaidetta Suomen kaupunkeihin juhlavuoden kunniaksi
https://news.cision.com/fi/tikkurila/r/tikkurila-lahjoitti-muraalitaidetta-suomen-kaupunkeihin-juhlavuoden-kunniaksi,c2468521< (syksy 2017)

 

August II

August II

Tekijä: Rauha Mäkilä
Omistaja: Jyväskylän kaupunki
Valmistumisvuosi: 2017
Materiaali: Tikkurilan Kivisil-julkisivumaali
Sijainti: Vapaudenkatu 28

  Sisältö: Jaana Oikari. Valokuva: Tikkurila Oyj. Ulkoasu: Panu Kivi & Henri Kovanen