etusivu
teokset
taiteilijat
linkit
Julkiset taideteokset Jyväskylässä

Riitta Uusitalo sai kaupungilta maalit ja tarvikkeet aitamaalausta varten ja maalasi kahden viikon ajan palkatta lasten kanssa aitamaalausta. Maalaukset on tehty eri muotoisille vanerilevyille, jotka on kiinnitetty aitaan kiinni. Valmiista työstä oli jo seuraavana päivänä osia hajotettu, mikä oli lapsille suuri pettymys. Maalausta on tuhottu ja vaneria rikottu, ja työ vaatisi kunnostusta.

Riitta Uusitalo on tunnettu sarjakuvistaan tai sarjakuvaruuduista grfiikaksi, silkkipainotöiksi tai maalauksiksi kasvaneista teoksistaan. Uusitalolle myönnettiin Sarjakuvaseuran puolesta Puupäähattu vuonna 1993: ”Riitta Uusitalon sarjakuvissa perinteiset arvot heittävät kuperkeikkaa niin kuvallisella kuin kerronnallisellakin tasolla. Viiva lähtee omille teilleen ja antaa naivistisille kuville seikkailun ja jännityksen ilmettä.” Lisäksi Uusitalo on kunnostautunut taidekasvatuksen saralla.

Lähteet:

Kirsti Vainio: Jyväskylän ja lähialueen julkisten veistosten ja muistomerkkien taustatietoja. 2001. (Saatavissa Jyväskylän taidemuseon arkistosta)

 

Elämää preerialla

Elämää preerialla

Tekijä: Riitta Uusitalo ja joukko lapsia
Omistaja: Jyväskylän kaupunki
Valmistumisvuosi: 1996
Materiaali: maalattu vaneri
Sijainti: Mäki-Matin perhepuisto

  Sisältö: Elina Purhonen, Veli-Matti Rautiainen. Valokuva: Marko Lumikangas, LumiDigital. Ulkoasu: Panu Kivi & Henri Kovanen