etusivu
teokset
taiteilijat
linkit
Julkiset taideteokset Jyväskylässä

Likesin johtaja tilasi maalauksen Riitta Uusitalolta voimailusaliin Monitoimitalon alimpaan kerrokseen. Teos on viisiosainen, ja siinä on villi länsi- ja hevosaihe. Uusitalon maalatessa työtä urheilijat kertoivat pitävänsä siitä. Valmis työ on kuitenkin kärsinyt, koska pesäpalloilijat ovat ottaneet sen maalitaulukseen. He lyövät pallon pikilattian kautta maalausta kohti ja maalauksen pinnassa on mustia jälkiä, jotka olisi puhdistettava.

Riitta Uusitalo on tunnettu sarjakuvistaan tai sarjakuvaruuduista grfiikaksi, silkkipainotöiksi tai maalauksiksi kasvaneista teoksistaan. Uusitalolle myönnettiin Sarjakuvaseuran puolesta Puupäähattu vuonna 1993: ”Riitta Uusitalon sarjakuvissa perinteiset arvot heittävät kuperkeikkaa niin kuvallisella kuin kerronnallisellakin tasolla. Viiva lähtee omille teilleen ja antaa naivistisille kuville seikkailun ja jännityksen ilmettä.” Lisäksi Uusitalo on kunnostautunut taidekasvatuksen saralla.

Lähteet:

Kirsti Vainio: Jyväskylän ja lähialueen julkisten veistosten ja muistomerkkien taustatietoja. 2001. (Saatavissa Jyväskylän taidemuseon arkistosta)

 

Yksinäinen ratsastaja

Yksinäinen ratsastaja

Tekijä: Riitta Uusitalo
Omistaja: Jyväskylän kaupunki
Valmistumisvuosi: 1995
Materiaali: seinämaalaus
Sijainti: Monitoimitalo, Kuntoportti 3

  Sisältö: Elina Purhonen, Veli-Matti Rautiainen. Valokuva: Marko Lumikangas, LumiDigital. Ulkoasu: Panu Kivi & Henri Kovanen