etusivu
teokset
taiteilijat
linkit
Julkiset taideteokset Jyväskylässä

Teoksen aihe on Tuomo Blomqvistille läheisestä Aleksis Kiven romaanista, ja aiheeltaan teos sopii Blomqvistin mielestä hyvin koulun tilaan, missä oppia haetaan veljesten tapaan koko ajan. Materiaalina on metsästä löytynyttä piikkilankaa, nuotion luota löytynyt vanha puukko, ruosteinen kattopelti ja teräspalkki - kaikki käytettyä tavaraa. Työ on neliosainen, ja Seitsemän veljestä -osa on seitsemän ruosteisen piikkilankapallon rykelmä, joka Blomqvistin mielestä kuvaa hyvin suomalaisen miehen sulkeutunutta luonnetta.

Luonnon ja kulttuurin rajakohtia tutkiva keskisuomalainen kuvataiteilija Tuomo Blomqvist (s. 1955) tutkii rakenteita - olivatpa ne sitten ihmisen rakentamia esineitä tai luonnon omia luomuksia - ja niiden rappeutumista. Taiteilija käyttää hylättyjä esineitä ja materiaaleja tuoden esille niiden arkisen kauneuden.

Lähteet:

http://www3.jkl.fi/kulttuuri/artografia/sydantaiteilijat.htm (Kesäkuu 2006).

Kirsti Vainio: Jyväskylän ja lähialueen julkisten veistosten ja muistomerkkien taustatietoja. 2001. (Saatavissa Jyväskylän taidemuseon arkistosta)

 

Seitsemän veljestä

Seitsemän veljestä

Tekijä: Tuomo Blomqvist
Omistaja: Jyväskylän kaupunki
Valmistumisvuosi: 1995
Materiaali: rauta, metalli
Sijainti: Kuokkalan yläaste, Liitukuja 4

  Sisältö: Elina Purhonen, Veli-Matti Rautiainen. Valokuva: Marko Lumikangas, LumiDigital. Ulkoasu: Panu Kivi & Henri Kovanen