etusivu
teokset
taiteilijat
linkit
Julkiset taideteokset Jyväskylässä

Rakentajan kilpi –veistoksen tilaajana oli Jyväskylän Tilapalvelu. Alvar Aallon suunnitteleman rakentajatalon laaja peruskorjaus valmistui keväällä 2006. Nykyisin taidetta on hankittu myös rakennusten laajojen peruskorjausten valmistumisen kunniaksi, sillä uusia rakennuksia ei ole rakennettu kovin usein. Niinpä rakentajatalonkin peruskorjausta päätettiin juhlistaa rakennukseen sopivalla nimikkotaideteoksella. Kuvanveistäjä Pekka Pitkänen on itse ollut tyytyväinen teoksen sijoituspaikkaan. Pronssinen kilpiaihe sopii hyvin Aallon suunnitteleman rakentajatalon edustalle. Pitkäsen mukaan se muodostaa harmonisen ja rauhallisen kokonaisuuden talon harmaata graniittiseinää vasten.

Pekka Pitkänen syntyi Jyväskylässä vuonna 1950. Hän valmistui Taideteollisesta oppilaitoksesta 1973 ja Suomen taideakatemian koulusta 1977. Hänen töitään on ollut näytteillä koti- ja ulkomailla 1970-luvulta lähtien. Kuvanveistäjänä Pitkänen on voittanut paljon julkisia kilpailuja. Hänen veistostensa on sanottu pelkistyvän sitä mukaa, kun taiteilija vanhenee.

 

Rakentajan kilpi

Rakentajan kilpi

Tekijä: Pekka Pitkänen
Omistaja: Jyväskylän kaupunki
Valmistumisvuosi: 2006
Materiaali: pronssi
Sijainti: Hannikaisenkatu 17, rakentajantalon edusta

  Sisältö: Elina Purhonen, Veli-Matti Rautiainen. Valokuva: Marko Lumikangas, LumiDigital. Ulkoasu: Panu Kivi & Henri Kovanen