Galleria Harmonian näyttelyt  Tuomas Hallivuon päiväkirjasta

4.10. - 28.10.2007Kannibaalit, 2006, viivasyövytys, kuivaneula, carborundum.

Tuomas Hallivuo (s. 1968) on jyväskyläläinen vuonna 2006 valmistunut taidegraafikko, jonka teoksia oli esillä mm. kesäkuussa Galleria G:n nuorten graafikoiden kutsunäyttelyssä Helsingissä. Hallivuon kuvat ovat päiväkirjamerkintöjä, omakuvia, itsetutkiskelua. Hän saa aiheensa eletystä arjesta, unista, tunteista, asioista jotka ovat koskettaneet ihastuttaen, vihastuttaen tai ovat muuten tuntuneet kuvaamisen arvoisilta. Hallivuon vedokset eivät kuitenkaan ole vain todellisuuden rekisteröintiä ja muistiinmerkitsemistä vaan mukana on aina myös jotain epätodellista ja jopa ahdistavaa. Mukana on paitsi turvallista idylliä myös fantasiaa ja epätodellisia tilanteita.

"Näen kuvan mielessäni ja teen siitä luonnoksen. Piirrän kuitenkin kuvat laatalle ilman valmista lopullista luonnosta. Usein kuvat alkavat elää omaa elämää ja muuttuvat tekoprosessin aikana. Lopputulos on aina yllätys, ja kun katson valmista teosta, tulkitsen sen itselleni kuin ulkopuolinen katsoja.

Yritän ymmärtää taiteeni avulla itseäni, kuka olen, missä mennään ja mihin. Lopullista vastausta kysymyksiin en saa, mutta matkalla olo on tärkeämpää kuin perille pääsy."

Tervetuloa viettämään teehetkeä Tuomas Hallivuon kanssa Galleria Harmoniassa pe 12.10. klo 16.30