Jyväskylän Grafiikkakeskus
GALLERIA HARMONIA GRAFIIKAN PAJA KURSSIT YHTEYSTIEDOT LINKKEJÄ
ENGLISH PAGE JAPANESE PAGE JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEO

Grafiikkakeskus on muuttanut (syksy 2012) ja on nyt nimeltään
Grafiikka- ja valokuvakeskus RATAMO

Centre for Printmaking has moved (autumn 2012) and changed it's name to
Centre for printmaking and Photography - Ratamo

Graphica Creativa 2012 5.5. - 9.9.

Galleria Harmonia
Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18
vapaa pääsy
puh. 014-266 4389GRAFIIKKAKESKUS, joka toimii Jyväskylän taidemuseon alaisuudessa, aloitti toimintansa vuonna 1978. Se tarjoaa taiteilijoille ja pidemmälle ehtineille harrastajille mahdollisuuden työskennellä edullisesti hyvissä ja tarkoituksenmukaisissa tiloissa,sekä grafiikasta kiinnostuneille mahdollisuuden kokeilla ja opiskella grafiikan eri tekniikoita ammattigraafikoiden johdolla.

Keskus järjestää vuosittain alan peruskoulutusta ja erikoiskursseja. Lisäksi mm. Jyväskylän kansalaisopisto ja Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulu järjestävät keskuksen tiloissa omat grafiikkakurssinsa.

Grafiikkakeskus järjestää Galleria Harmoniassa vaihtuvia koti- ja ulkomaisia grafiikkanäyttelyitä.

Keskuksen tehtävänä on myös lisätä taidegrafiikan tuntemusta, sekä luoda ja kehittää kotimaisia ja kansainvälisiä kontakteja taidegrafiikan alalla. Keskuksessa vierailee vuosittain useita graafikoita eri puolilta maailmaa. Lisäksi keskuksella on vuosittain kuukauden pituinen taiteilijaresidenssi yhdelle ulkomaiselle graafikolle ja kolmen vuoden välein 6 kuukauden pituinen Pépinières européennes pour jeunes artistes -residenssi yhdelle nuorelle eurooppalaiselle graafikolle.

Grafiikkakeskus sijaitsee 100-vuotiaassa Halosen talossa vastapäätä Matkakeskusta. Rakennuksessa toimii myös Galleria Harmonian valokuvanäyttelyitä järjestävä Luovan valokuvauksen keskus ry.Grafiikan pajan taiteilijasivusto
MITÄ ON TAIDEGRAFIIKKA ?


AJANKOHTAISTA

GRAFIIKKAKESKUS JA LUOVAN VALOKUVAUKSEN KESKUS OVAT MUUTTANEET VETURITALLEIHIN , VETURITALLINKATU 6. Samalla myös keskuksen nimi on muuttunut Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamoksi.Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamoksi.

Galleria Ratamon ensimmäinen näyttely Marja Pirilän valokuvanäyttely avautuu 4.9. Galleria on avoinna entiseen tapaan ti-su klo 11-18.Grafiikkakeskuksen vuoden 2012 taiteilijaresidenssiin tuli ennätysmäärä, yhteensä 107 hakemusta 39 maasta. Residenssiin valittiin irlantilainen Conall Padraic Cary, joka saapuu kuukauden pituiseen residenssiin marraskuun alussa.

Eniten hakemuksia tuli Isosta-Britanniasta (18), USA:sta (12), Kanadasta (7) ja Saksasta (6). Euroopan maista edustettuina olivat lisäksi Makedonia, Ranska, Irlanti, Turkki, Italia, Puola, Alankomaat, Serbia, Unkari, Latvia, Ukraina, Kroatia, Itävalta, Venäjä, Tanska, Montenegro, Kreikka, Belgia, Slovenia, Norja, Sveitsi, Portugal, Romania ja Tsekin tasavalta. Euroopan ulkopuolelta hakemuksia tuli lisäksi Kiinasta, Filippiineiltä, Iranista, Intiasta, Japanista, Pakistanista, Nepalista, Australiasta, Israelista, Indonesiasta ja Taiwanista.


Jokaisen tiedostavan naisen koru - Koruja jätepaperista
Ugandassa valmistettuja koruja nyt myynnissä Galleria Harmoniassa, Hannikaisenkatu 39.
»lisää tietoa helmien valmistuksesta ...