Painovirhe
 

 

Levyarvostelu - Mariko: Fabulous Tonight

MarikoMariko, aiemmin Kwan-yhtyeen laulajana ja Tanssii tähtien kanssa - kilpailun voittajana tunnettu naikkonen päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja kokeilla taitojaan soololevyllä. Huhtikuun alussa julkaisunsa saanut Fabulous tonight - nimeä kantava levy on erikoinen kokonaisuus. Kymmenen biisin joukosta löytyy sekä tanssittavaa menomusiikkia, 80-luvun vaikutteita sekä jazz-vivahteita. Fabulous tonightin on tuottanut The Rasmuksestakin tuttu Pauli Rantasalmi, joka oli mukana myös kappaleiden sanoituksessa. Levyn äänittäminen tapahtui Singaporessa ja Helsingissä.

Ensimmäisellä kuuntelukerralla levystä jää päähän jo useampi biisi. Erityisen tarttuviksi kappaleiksi osoittautuivat ensimmäinen kappale, Time has come sekä tietenkin listahitiksi noussut Unstoppable. Levy on loistavaa kuunneltavaa pitkille automatkoille ja taustamusiikiksi, mutta jotain jäi puuttumaan, että se olisi yltänyt ihan kunnon mahtavaan kuuntelukokemukseen asti. Vaikutti siltä, että levyn alkupäähän olisi kerätty kaikki menevämmät kappaleet ja ne, jotka ehkä tarttuvat eniten päähän. Puoliväliin asti kuunneltaessa alkaa jo tuntumaan, että eikös tämä kappale jo tullut ja muutamat biisit ovat aivan liian samanlaisia. Juuri kun on päässyt tylsistymään, niin väliin on heitetty yksi hitaampi biisi; Almost honest. Kyseinen kappale oli täysin erilainen kuin muut ja mukava yllätys. Unenomaisen biisin kauniit sävelet ja Marikon käheä ääni luovat todella rauhallisen tunnelman. Kappaleen loppupuolelta löytyy myös todella upea kitarasoolo. Tämä kappale antaa levylle todella paljon lisäpisteitä.
Viimeinen biisi on mukavan menevä Papasito, josta tulee ensimmäisenä mieleen Tanssii tähtien kanssa - ohjelma ja salsamainen meininki.
Kokonaisuus on kuitenkin juuri Marikon oloinen ja positiivinen yllätys ensimmäiseksi levyksi.

Fabulous tonight julkaistiin 14. toukokuuta Ruotsissa ja ensimmäinen single Unstoppable on päässyt kovaan soittoon myös naapurimaan radiokanavilla. Myöhemmin levy julkaistaan myös Tanskassa, Norjassa ja Islannissa, mutta julkaisupäivistä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Unstoppable on ollut listojen kärjissä jo kauan, eikä ihmekään. Tanssimisen ja näyttelemisen lisäksi (Salatut elämät, 1999-2000) Marikolla on taitoja näköjään myös soolouraan. 

Muutamat kappaleet ja keikka-aikataulun voi tsekata Myspacesta:
http://www.myspace.com/fabulousmariko

Nina Jääskeläinen
painovirhe 2008