Painovirhe
Jyväskylän kaupunki > NuortenLaturi > Painovirhe
 

Oodi keväälle

Kevät, jota kaikki rakastavat on aivan ovella. Talviuniltaan heränneet mummot kömpivät koloistaan valittamaan meluavista skeittareista. Koiranulkoiluttajat pissattavat kilpaa piskejään naapureiden portin pieleen. Samaan aikaan paikallislehden mielipidepalstat täyttyvät keski-ikäisten miesten valituksista. Eräskin meinasi lenkkipolulla kompastua keskikokoisen Seropin (sekarotuisenpiskin) jätöksiin. Kuitenkin tämän samaisen miehen yllättää valtava tarve purkautua kävelykadulle vapunpäivänä, jolloin työläiset pukeutuvat punaisiin ja juhlivat virallisesti heitä itseään.

Terveyskeskuslääkärit yltyvät puhumaan huonosta palkkauksesta näin keväänkorvilla kun luulosairaat muka kevätallergiaa sairastavat potilaat hyppivät kaikki yhdessä arvauskeskuksessa (terveyskeskuksessa). Katupöly tunkeutuu joka rööriin antaen kivan värisävyn silmään, hampaita saa kerrankin käyttää muunkin kuin kynsienpureskeluun ja hilsettä voi syyttää hiekaksi.

Sää muuttuu hetkessä, ikinä ei tiedä miten pukeutuisi. Katsoessasi ulos aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja kun olet viimein saanut itsesi tsempattua ulos lenkille sataa siellä kaatamalla räntää. (jee!) Tuuli vie vastaostetun marimekon sateenvarjosi ja aurinkokin nauraa sinulle.

Tiet sulavat ja maantiekiitäjien paratiisi avautuu. Miehet vertailevat pihoissaan kaksipyöräisiä. Pojan klopit päryyttävät menemään skoottereillaan ja mopoillaan. Kaiken maailman metallinromuista, jotka paahtavat moottoritiellä sataakahtakymppiä. Poliisit istuvat kopeissaan valvomassa sillä joku nero on keksinyt, että liikennettä voi valvoa katujen varsille laitettavien pönttöjen kautta. Lelukaupat lanseeraavat markkinoille mitä kummallisempia lasten vekottimia. Onhan se tärkeää että meidän Elmerillä on pihan hienoin kolmipyöräinen.

Keski-ikäiset naiset kuokkivat maata pylly pystyssä. Saman kadun naiset kilpailevat siitä kenellä on kaunein piha. Äidit lahjovat kullanmussujaan, että nämä menisivät naapurin tantan pihalta kaivamaan kukkasipuleita maasta aivan viattomasti. Teinien hameen mitta lyhenee lämpötilan kohotessa. Kohtahan tämä kalpea kansa pääsee grillaamaan ruhoaan paisteeseen. Sitten valitetaankin jo melanoomasta. Höpötys kesäkilot ovat sitten aivan oma lukunsa. Hyvää Kevättä!

Kikka Kupsa

painovirhe 2007