Suoraan sisältöön
Haku
Nuortenlaturi » NuortenLaturin kysy-palsta » NuortenLaturin kysymyspalsta

NuortenLaturin kysy-palsta


NuortenLaturin oma kysymyspalsta on loppumassa, voit enää vain selata aiemmin kysyttyjä kysymyksiä. Käytä sen sijaan yhteystyössä tehtyä Nuortenelämä.fi:n kysyttävää-palstaa!.


Kysy -palstalta saat ammattitaitoista ja henkilökohtaista apua ja neuvontaa, jos mieltäsi askarruttavat vaikkapa terveyteen, ehkäisyyn, seurusteluun, ravintoon, kaverisuhteisiin, seksuaalisuuteen, lainsäädäntöön, turvallisuuteen, päihteisiin, ongelmapelaamiseen, koulunkäyntiin ja kansainvälistymiseen liittyvät asiat.
 
Kysymyksiisi vastaamassa ovat terveydenhoitaja, ravitsemusterapeutti, seksuaaliterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, koulukuraattori, nuorisopappi, etsivän työn ohjaaja, poliisi ja nuorisonohjaaja. Kysy-palstan yhteistyöverkostossa toimivat SPR:n Länsisuomen piiri, Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut, Jyväskylän seurakunta, yksityinen ammatinharjoittaja Pekka Mustonen ja Sisä-Suomen poliisilaitos.
 
Palstalla voit selailla myös aiemmin jätettyjä kysymyksiä ja vastauksia.

Aiemmat kysymykset

valitse aihealue

Jos et löytänyt vastausta

kysy itse


Kysyminen on luottamuksellista eikä se maksa mitään. Voit kysyä asioita nimettömänä. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkyviin palstalle eikä edes vastaajan tietoon. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi noin viikon kuluessa. Halutessasi saat vastauksen henkilökohtaisesti pelkästään sähköpostiisi.

Kysyminen ei maksa mitään.

Vastaajat ja aihealueet:

Terveys - terveydenhoitajat neuvovat, jos omassa kehossa ei tunnu kaikki olevan kunnossa

Seurustelu ja seksuaalisuus - seksuaaliterapeutti opastaa, jos ei tiedä mitä kannattaa tehdä, kenen kanssa ja minkä ikäisenä

Poliisille asiaa - kysy vaikkapa poliisin toiminnasta, lainsäädännöstä, liikenneasioista tai turvallisuudesta

Päihteet, mielenterveys ja pelaaminen - psykiatrinen sairaanhoitaja neuvoo, jos mielen päällä on liikaa taakkoja, päihteiden käyttöä tai pelaaminen vie liikaa aikaa nuoren arjessa

Koulunkäynti - koulukuraattorilta saa apua, jos lapsella tai nuorella on pulmia koulunkäynnissä, kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu muutoksia.

Mielekäs arki - opiskelemaan, työharjoitteluun... - onko tulevaisuus avoin?

Kansainvälisyys - onko mielessäsi opiskelu, matkustelu tai työelämä ulkomailla? Kysy vinkkejä.

Ravitsemus ja ruokailu- mitä tarvitsen kasvisruokavaliooni? Miksi ruoka pyörii aina mielessä?! Kysy ravitsemusterapeutilta

Kysy papilta- elämään, uskoon, kirkkoon tai hengellisiin asioihin liittyviä kysymyksiä.

Muut asiat - jos kysymyksesi ei sovellu muihin aihealueisiin, kysy täältä. Jos emme pysty itse vastaamaan, ohjaamme sinut oikeaan osoitteeseen.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2007


Sivun alkuun | Tietoja sivustosta