HARRASTUS –työpaja käsittelee vuosikymmeniä 1910 ja 1920. Aikakauden arvot ja aatteet nousevat keskeiseksi aiheeksi. Ajanjaksoon sijoittuu Suomen itsenäistyminen. Harrastuksista perehdytään liikuntaan, musiikkiin ja teatteriin. Pukeutuminen teemassa juhlavaatteet nousevat etusijalle. Merkkihenkilöt liittyvät urheilun ja kulttuurin saralle. Miljöö kohdasta saat tietoja harrastusympäristöistä.

Jämsänkosken Jyryn yleisurheilijoita 1920-luvun lopulla. Kuvassa vasemmalta Paavo Rantanen, Eino Virtanen, Väinö Aspholm, Armas Ojala, Jussi Aspholm ja Eino Vilkman.

Jämsänkosken Jyryn yleisurheilijoita 1920-luvun lopulla. Kuvassa vasemmalta Paavo Rantanen, Eino Virtanen, Väinö Aspholm, Armas Ojala, Jussi Aspholm ja Eino Vilkman. Työväen urheiluseura Jämsänkosken Jyry perustettiin vuonna 1927. Järjestön tavoitteena oli paikkakunnan nuorison vetäminen hyvien harrastusten piiriin ja samalla mukaan työväenjärjestöjen toimintaan. Jyryssä harrastettiin aluksi perinteistä voimistelua ja voimailulajeja erityisesti nyrkkeilyä. Muita lajeja olivat yleisurheilu ja uinti. Keski-Suomen museon kuva-arkisto.

Haloo, minä täällä!

Harrastukset 1910-1929