Jyväskylän kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto

 
         

ETUSIVULLE

KIRJALISTAT
1.-6.LUOKKA

KUMMIN KIRJE

OHJEITA OPETTAJILLE


LINKIT
 

 

 
:)
Lukudiplomi
innostaa lukemaan!

Uuden opetussuunnitelman myötä kirjallisuuden painoarvoa äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksessa on lisätty, ja monissa kaupungeissa onkin otettu käyttöön lukudiplomit. Jyväskylässä suoritetaan Lukemalla lentoon –lukudiplomia perusopetuksen 1.–6. luokilla.

Lukudiplomin tavoitteena on

  • herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta: Luin kokonaisen kirjan! Huomenna aloitan uuden…

  • antaa elämyksiä ja herättää tunteita lukijassa: Lukeminen on hauskaa, vaikka joskus tarvitaankin nenäliinaa…

  • tutustuttaa kirjallisuuden eri lajeihin: Olipa kerran – satua, hiipivää jännitystä, karmivaa kauhua, hulvatonta huumoria, iki-ihania klassikoita, villiä fantasiaa…

  • kartuttaa yleissivistystä: Enpä ennen tiennytkään että…

Kannusta lasta lukemaan

Opettaja antaa diplomien suorittamiseen tarvittavat ohjeet koulussa. Kodin tehtävänä on kannustaa lasta lukemaan ja auttaa häntä löytämään luettavat kirjat esim. kirjastosta. Kirjojen saatavuuden voi tarkistaa kirjaston nettitietokannasta osoitteesta http://www.aaltokirjastot.fi  Lukudiplomin suorittaminen merkitään lukuvuositodistukseen, ja oppilas saa itselleen muistoksi diplomin.

Kuusi diplomia = Lukemalla lentoon -lukudiplomi

Peruskoulun luokilla 1-6 voi suorittaa diplomin joka vuosi. Kaikki kuusi diplomia luettuaan oppilas on suorittanut koko Lukemalla lentoon -lukudiplomin. Diplomien kirjat valitaan luokkakohtaisista kirjalistoista. Niihin on koottu monentasoista kirjallisuutta: jokaiselle löytyy sopivaa luettavaa. Kuhunkin diplomiin on luettava 1-4 kirjaa kirjaluettelon viidestä eri kirjaryhmästä, sekä yksi kirja vapaavalintaisesti kirjaluettelon ulkopuolelta. Yhteensä kuusi kirjaa. Haasteellisuutta innokkaille lukijoille tuo diplomin kolmiportaisuus: 12 diplomikirjaa vuodessa luettuaan oppilas on lukumestari ja supermestariksi pääsee ahmimalla vähintään 24 kirjaa!

Lisätietoja diplomista ja sen suorittamisesta voi kysyä omalta opettajalta.

Hurmilus matkalla kirjastoon

 

Kannusta lasta lukemaan,
hyvä lukutaito kasvattaa lapsen itsetuntoa.
 

Osaan ja saan lukea!

 

 
 
 

Lukemalla lentoon -lukudiplomi