Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2020 (voimassa vain osittain 31.7.2021 asti)


20 § Kuntien yhteiset toimielimet

Jyväskylän seudun jätelautakunta

Lautakunta toimii jätelain mukaisena kunnan jätehuoltoviranomaisena ja vastaa kuntien kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti kunnan jätehuollon järjestämisestä.

Keski-Suomen pelastuslaitos -liikelaitoksen johtokunta

Keski-Suomen pelastuslaitos –liikelaitoksen johtokunta tekee päätökset pelastustoimen kehittämistä ja palvelutasoa koskevissa asioissa Keski-Suomen pelastustoimen alueella. Johtokunta toimii Keski-Suomen alueen pelastustoimen asianomaisena monijäsenisenä toimielimenä.

Joukkoliikennejaosto

Jaosto toimii Jyväskylän kaupunkiseudun toimivaltaisena joukkoliikenneviranomaisena joukkoliikennelain sekä kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Jaosto vastaa tehtäväalueensa sopimusten hallinnan ja sopimusvalvonnan järjestämisestä. Jaosto toimii tehtäväalueellaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) mukaisena rekisterinpitäjänä.

Ympäristöterveysjaosto

Jaosto käyttää terveydenhuoltolaissa mainittujen ympäristöterveydenhuollon erityislakien mukaista kunnan toimivaltaa sekä hoitaa eläinsuojelulaissa ja eläintautilaissa mainitut kunnalle kuuluvat tehtävät. Jaosto toimii ulkoilulaissa tarkoitettuna kunnan leirintäalueviranomaisena ja lääkelaissa tarkoitettuna kunnan viranomaisena, joka käsittelee nikotiinivalmisteiden myyntiin liittyvät asiat. Jaosto vastaa tehtäväalueensa sopimusten hallinnan ja sopimusvalvonnan järjestämisestä. Jaosto toimii tehtäväalueellaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) mukaisena rekisterinpitäjänä.

Terveydenhuollon jaosto

Jaosto vastaa kuntien kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti
- Jyväskylän kaupungin terveydenhuollon palvelujen yhteistoiminta-alueella terveydenhuoltolain mukaisten palvelujen ja toiminnan järjestämisestä lukuun ottamatta ympäristöterveydenhuoltoa ja kotisairaanhoidon hoitotyötä
- erikoissairaanhoitolain mukaisten erikoissairaanhoidon palvelujen järjestämisestä.

21 § Vaalitoimielimet

Keskusvaalilautakunnasta, vaalilautakunnista ja vaalitoimikunnista säädetään vaalilaissa.

22 § Vaikuttamistoimielimet

Kaupunginhallituksen valtuuston toimikaudeksi nimeämät vaikuttamistoimielimet ovat vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja veteraaniasiain neuvottelukunta. Kaupunginhallitus nimeää nuorisovaltuuston vuosittain nuorisovaltuuston huippukokouksen esityksestä. Kaupunginhallitus voi asettaa myös muita vaikuttamistoimielimiä.

Kaupunginhallitus päättää vaikuttamistoimielinten kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä.

23 § Toimikunnat

Kaupunginhallitus tai lautakunta voi nimetä enintään toimikaudekseen toimikuntia. Toimikuntaa asetettaessa toimielimen on määriteltävä toimikunnan tavoitteet ja tehtävät sekä vahvistettava toimikunnan säännöt.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje