Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2020 (voimassa vain osittain 31.7.2021 asti)


Rakennus- ja ympäristöjaosto

Jaosto toimii kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena, rakennusvalvontaviranomaisena, kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain mukaisena valvontaviranomaisena sekä maa-aineslaissa tarkoitettuna lupa- ja valvontaviranomaisena.

Jaosto:
- käyttää tehtäväalueensa puhevaltaa tuomioistuimissa ja hallintoviranomaisissa sekä antaa tehtäväaluettaan koskevat muut lausunnot ja esitykset ulkopuolisille tahoille, ellei muuten ole säädetty tai määrätty eikä asian laajuus tai vaikuttavuus edellytä lautakunnan tai kaupunginhallituksen päätöstä.
- päättää tehtäväalueensa toimintasääntöjen hyväksymisestä
- vastaa tehtäväalueensa sopimushallinnan ja sopimusvalvonnan järjestämisestä
- toimii tehtäväalueellaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU 2016/679) mukaisena rekisterinpitäjänä
- käyttää maankäyttö- ja rakennuslain eri säännöksissä kunnalle asetettua toimivaltaa, siltä osin kuin se ei kuulu valtuustolle eikä kaupunkirakennelautakunnalle
- toimii maankäyttö- ja rakennuslain103 f § mukaisena hulevesien johtamisvelvoitteesta vapauttavana viranomaisena
- käyttää kunnalle luonnonsuojelulaissa asetettua toimivaltaa
- antaa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain 52 §:n mukaisen lausunnon ja on säännöksen mukainen yhteistyötaho
- tekee esitykset ja antaa kunnan lausunnot moottorikäyttöisten ajoneuvojen käytön kieltämisestä ja vesikulkuneuvolla liikkumisen rajoittamisesta tai kieltämisestä
- huolehtii sähköisen viestinnän palveluista annetun lain 240 §:ssä kunnalle asetetuista tehtävistä
- käyttää maa-ainesasetuksessa kunnalle annettua toimivaltaa
- laatii ympäristönsuojelulain 152 §:n mukaisen meluntorjunnan toimintasuunnitelman
- antaa ympäristönsuojelulain 202 §:n mukaiset kunnan ympäristönsuojelumääräykset.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Lautakunta päättää kuntien kulttuuritoiminnasta, taiteen perusopetuksesta ja vapaasta sivistystyöstä annettujen lakien, kirjastolain, liikuntalain, museolain sekä teatteri- ja orkesterilain mukaan kunnalle kuuluvista tehtävistä sekä kansalaistoiminnan edistämisestä.

Sivistyslautakunta

Lautakunta päättää varhaiskasvatuslain, lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annettujen lakien, perusopetuslain, oppilas- ja opiskelijahuoltolain ja nuorisolain sekä niihin liittyvän muun lainsäädännön nojalla järjestettävistä palveluista.

Lautakunta toimii kunnan varhaiskasvatuslain 50 §:n mukaisena monijäsenisenä toimielimenä muissa kuin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sivistyslautakunnan yksilöasiainjaostolle määrätyissä asioissa. Lautakunta toimii varhaiskasvatuslain 55 §:n mukaisena valvontaviranomaisena.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sivistyslautakunnan yhteisen yksilöasiainjaoston tehtävät on määritelty erikseen tässä säännössä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lautakunta päättää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja siihen liittyvistä toimenpiteistä sosiaalihuoltolain, kansanterveyslain, terveydenhuoltolain, erikoissairaanhoitolain sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvien erityislakien perusteella.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sivistyslautakunnan yksilöasiainjaosto

Jaosto toimii
- kaupungin edustajana, valvoo sen oikeutta ja käyttää sen puhevaltaa sosiaalihuollon yksilöllistä toimeenpanoa koskevissa asioissa sekä tekee sen puolesta näissä asioissa tarvittavat oikeustoimet. Yksilöasiainjaosto toimii sosiaalihuoltolain (1301/2014) 50 §:ssä tarkoitettuna kunnallisena sosiaalihuollosta vastaavana toimielimenä.
- monijäsenisenä toimielimenä perusopetuslaissa määriteltyjen toimielimen käsittelyä vaativien kurinpidollisten toimien osalta
- monijäsenisenä toimielimenä, jonka tehtävänä on edustaa kaupunkia, valvoa sen oikeutta ja käyttää puhevaltaa lasten varhaiskasvatuksen ja perusopetuspalvelujen yksilöllistä toimeenpanoa koskevissa asioissa ja tehdä sen puolesta näissä asioissa tarvittavat oikeustoimet
- sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain tarkoittamana monijäsenisenä toimielimenä, jolle osoitetaan oikaisuvaatimus palvelusetelin myöntämispäätöksestä.

Lisäksi yksilöasiainjaosto toimii Jyväskylän kaupungin tartuntatautilaissa määriteltynä kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaavana toimielimenä, jos päätöksenteko koskee yksilöä ja edellyttää henkilön terveystietojen käsittelyä.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje