Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2020 (voimassa vain osittain 31.7.2021 asti)


8 luku Henkilöstöasiat

45 § Luvun määräysten soveltaminen

Mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä määrätty hallintosäännössä, toimivalta on kaupunginhallituksella.

46 § Henkilöstöjohtajan toimivalta

Sen lisäksi mitä hallintosäännössä on muutoin määrätty, henkilöstöjohtaja vastaa henkilöstöpolitiikan valmistelusta ja toimeenpanosta. Henkilöstöjohtajalla on oikeus antaa kaupunkiorganisaatiota koskevia henkilöstöohjeita ja -linjauksia, hyväksyä henkilöstöä koskevia suunnitelmia sekä päättää henkilöstöeduista.

Henkilöstöjohtaja päättää:
- kaupungin henkilöstöltä perittävien maksujen linjauksista
- aiheettomasti maksetun palkan takaisinperinnän kohtuullistamisesta tai siitä luopumisesta sekä riitatilanteessa takaisinperinnästä
- ryhmäeläkevakuutukseen perustuvista lisäeläkkeistä.

47 § Viran perustaminen ja lakkauttaminen sekä virkanimikkeen
muuttaminen

Valtuusto päättää kaupunginjohtajan viran perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Kaupunginhallitus päättää kansliapäällikön ja toimialajohtajan virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä näiden virkanimikkeiden muuttamisesta.

Muiden virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta tehtäväalueellaan päättää kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta.

Virkanimikkeen muuttamisesta silloin, kun viran sisältö ei olennaisesti muutu, päättää toimialajohtaja, kansliapäällikkö tai liikelaitoksen johtaja alaisensa organisaation virkojen osalta. Virkatehtävien olennaisesti muuttuessa virka lakkautetaan ja perustetaan uusi virka.

48 § Virkasuhteen muuttaminen työsuhteeksi

Virkasuhteen muuttamisesta työsuhteeksi tehtäväalueellaan päättää kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta.

49 § Kelpoisuusvaatimukset

Kaupunginjohtajan viran kelpoisuuksista päättää kaupunginvaltuusto.

Muiden virkojen kelpoisuusvaatimuksista päättää virkasuhteeseen ottava toimielin tai viranhaltija ellei niistä ole päätetty virkaa perustettaessa tai jos viran kelpoisuusvaatimusten uudelleen määrittely on tarpeen.

Jos henkilö otetaan kuntalain säädösten mukaisesti virkasuhteeseen ilman, että tehtävää varten on perustettu virkaa, kelpoisuusvaatimuksista päättää virkasuhteeseen ottava viranomainen.

Työsuhteen kelpoisuusehdot määrittelee työsuhteeseen ottava, ellei kelpoisuuksista ole säädetty laissa.

50 § Haettavaksi julistaminen

Viran tai virkasuhteen julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Viran tai virkasuhteen, johon valtuusto valitsee viranhaltijan, julistaa kuitenkin haettavaksi kaupunginhallitus.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 4 §:n 3 momentissa tai kuntalain 43 §:ssä säädetyn lisäksi henkilö voidaan ottaa virkasuhteeseen ilman hakumenettelyä, kun henkilö on tarkoituksenmukaista ottaa virkaan hänen palvelussuhdettaan koskevien uudelleenjärjestelyjen vuoksi. Henkilöstöjohtaja hyväksyy siirtämisen edellytykset.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje