Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Kaupunkirakennelautakunnan ja sen alaisten jaostojen sekä Jyväskylän seudun jätelautakunnan tehtäväalueiden toimintasääntö (2020)


Selvennys: 2/2020



1 § Johdanto

Sen lisäksi mitä hallintosäännössä määrätään, tässä toimintasäännössä määrätään kaupunkirakennelautakunnan ja sen alaisten jaostojen, Jyväskylän seudun jätelautakunnan sekä niiden tehtäväalueen viranhaltijoiden toimivallasta.

2 § Kaupunkirakennepalvelut

Hallintosäännön 25 §:n mukaan kaupunkirakennepalveluiden ohjauksesta ja päätöksenteosta vastaa kaupunkirakennelautakunta hallintosäännön 15 §:ssä määrätyn mukaisesti.

Rakennus- ja ympäristöjaosto, ympäristöterveysjaosto, Jyväskylän seudun joukkoliikennejaosto ja Jyväskylän seudun jätelautakunta vastaavat hallintosäännössä sekä sopijakuntien välisissä sopimuksissa määritellyn tehtäväalueensa toiminnan ohjauksesta ja päätöksenteosta.

Hallintosäännön 27 §:n mukaan toimialan jakautumisesta palvelualueiksi ja -yksiköiksi päättää toimialajohtaja.

Hallintosäännön 43§:n mukaisena toimialan asiakirjahallinnosta vastaavana toimii talous- ja hallintopäällikkö.

Kaupunkirakennelautakunnan, rakennus- ja ympäristöjaoston, ympäristöterveysjaoston, Jyväskylän seudun joukkoliikenteen ja Jyväskylän seudun jätelautakunnan asiakirjoja koskevat tietopyynnöt ratkaisee tehtäväalueellaan asianomainen palvelujohtaja.

3 § Lautakuntien ja niiden alaisten jaostojen toimivalta

Kaupunkirakennelautakunnan ja sen alaisten jaostojen (rakennus- ja ympäristöjaosto, Jyväskylän seudun joukkoliikennejaosto, tiejaosto, ympäristöterveysjaosto) sekä Jyväskylän seudun jätelautakunnan tehtävistä ja toimivallasta säädetään hallintosäännön 15, 16 ja 20 §:ssä sekä hallintosäännön luvuissa 8 (henkilöstöasiat) ja 9 (taloudenhoito).

Jyväskylän seudun jätelautakunnan, Jyväskylän seudun joukkoliikennejaoston ja ympäristöterveysjaoston tehtävistä ja toimivallasta määrätään lisäksi sopijakuntien välisissä kyseisiä toimielimiä koskevissa sopimuksissa.

4 § Viranhaltijoiden toimivalta kaupunkirakennelautakunnan alaisilla palvelualueilla

Hallintosäännön perusteella kaupunkirakennepalveluille kuuluvan kaupunkirakennelautakunnan tehtäväalueen toimivallan siirtämisestä kaupunkirakennelautakunnan alaisille palvelualueille ja palveluyksiköille määrätään seuraavaa:

Esimiesten yleisten tehtävien ja viranhaltijan yleisen toimivallan lisäksi palvelujohtaja sekä talous- ja hallintopäällikkö vastaavat lautakunnassa käsiteltävien asioiden valmistelusta, päätösten täytäntöönpanosta ja raportoinnista ottaen huomioon hallintosäännössä toimialajohtajalle määrätty toimivalta. Lisäksi palvelujohtaja päättää palvelualueensa tutkimusluvista.

Päätöksestä tai toimenpiteestä perittävän maksun määrää asian käsittelijä voimassa olevan taksan tai maksun määräämistä koskevan muun päätöksen mukaisesti.

Asiakaspalvelun ja johdon tuen palveluyksikössä

Talous- ja hallintopäällikkö tai asiakaspalvelupäällikkö
1) antaa maanomistajan suostumuksen tapahtuman järjestämiselle

Liikenne- ja viheralueiden palvelualueella

Kaupungininsinööri
1) allekirjoittaa palvelualueensa hallinnassa olevia alueita koskevat sopimukset myynti- ja mainospaikoista sekä alueiden ja laitteiden vuokrauksesta lautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaan
2) päättää katusuunnitelmien vähäisistä muutoksista
3) hyväksyy lautakunnan hyväksymään vuotuiseen investointiohjelmaan sisältyvien hankkeiden rakennussuunnitelmat, joiden kustannusarvio on yli kansallisen kynnysarvon
4) käyttää kunnan satamaviranomaiselle kuuluvaa päätösvaltaa

Katupäällikkö hyväksyy tai päättää
1) liikennejärjestelyt, lukuun ottamatta laajahkoja järjestelyjä, joilla muutetaan alueella noudatettavia keskeisiä periaatteita
2) tieliikennelain mukaisen suostumuksen antamisesta liikenteenohjauslaitteen asettamiseen, mikäli tienpitäjänä on muu kuin kaupunki
3) kunnalle kuuluvien tehtävien osalta ajoneuvojen poikkeuksellisia kuljetuksia koskevat luvat sekä antaa näitä koskevat lausunnot
4) tapahtumalupien myöntämisestä
5) katualueiden ja muiden yleisten alueiden ulkovalaistuksen vähäiset muutokset
6) vastaa maankäyttö- ja rakennuslain 13 a luvun (hulevesiä koskevat erityiset säännökset) valvonnan järjestämisestä,
7) osoittaa kiinteistön hulevesijärjestelmän ja kunnan hulevesijärjestelmän rajakohdat ja antaa hulevesien johtamiseen liittyviä määräyksiä (MRL 103 g §)
8) päättää kiinteistön hulevesimaksun määräämisestä ja maksuunpanosta kaupunkirakennelautakunnan määräämän taksan mukaisesti sekä tekee päätökset hulevesimaksua koskeviin muistutuksiin.

Katupäällikkö tai vastaava katumestari antaa luvan johtojen ja muiden maanalaisten rakenteiden sekä niihin liittyvien maanpäällisten rakenteiden sekä yleiselle alueelle ulottuvien portaiden, inva-luiskien ja vastaavien rakennelmien sijoittamista varten.

Katupäällikkö, vastaava katumestari, katumestari, katu- ja satamamestari tai katulupainsinööri antaa kadulla ja yleisellä alueella tehtäviä töitä koskevat ilmoitukset ja antaa ilmoituksen johdosta työn suorittamista koskevia määräyksiä.

Rakennuttajapäällikkö hyväksyy katu- ja satamapalveluiden osalta
1) rakennussuunnitelmat, joiden kustannusarvio on alle kansallisen kynnysarvon
2) kaupunkirakennelautakunnan vuotuiseen investointiohjelmaan sisältymättömien hankkeiden toteuttamisen, mikäli hankkeen arvo on alle kansallisen kynnysarvon

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje