Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueen toimintasääntö 2020


Selvennys: 2/2020


Palvelupäällikkö

- vastaa toiminnassaan tehtyjen palvelusopimusten toteutumisen seurannasta.
- antaa viranomaiselta pyydetyt palveluyksikköä koskevat kirjalliset vastineet, selitykset, lausunnot ja esitykset ellei muuten ole säädetty tai määrätty eikä asian laajuus tai vaikuttavuus edellytä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstä.
- vastaa alaisiaan ja palveluyksikkönsä toimintaa koskeviin kanteluihin, muistutuksiin, vaatimuksiin ja selvityspyyntöihin.

Puhevalta tuomioistuimissa
- Toimialajohtaja tai lakimies käyttää puhevaltaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tehtäväalueella tuomioistuimissa.

Toimivalta valvonta-asioissa

Palvelujohtaja, palvelupäällikkö ja keskitetyn valvontayksikön viranhaltijat toimivat yksityisistä sosiaalipalveluista annetun lain tarkoittamana kunnan valvontaviranomaisena.

- Palvelujohtajat ja palvelupäälliköt vastaavat palvelusopimusten toteutumisen seurannasta sekä palveluntuottajien valvontaan liittyvistä lausunnoista tehtäväalueensa toimivallan mukaisesti.
- Palvelujohtajat ja palvelupäälliköt vastaavat siitä, että yksityiset palveluntuottajat saavat palvelujen tuottamisessa tarpeellista ohjausta ja neuvontaa.
- Yksityisistä sosiaalipalveluista tai yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa määriteltyihin tarkastuksiin voi kunnan asiantuntijoina osallistua palvelupäällikkö, palvelujohtaja tai valvontayksikön viranhaltijat. Tarvittaessa käynneille voi osallistua kunnan asiantuntijana myös muu palvelupäällikön tai palvelujohtajan määräämä viranhaltija.
- Valvontayksikön työntekijät, palvelupäälliköt tai palvelujohtajat voivat tarkastaa yksityisestä sosiaalipalveluista annetun lain mukaisesti palvelujen tuottamiseen tarkoitetun toiminnan sekä toiminnan järjestämisessä käytettävät toimintayksiköt ja toimitilat silloin, kun tarkastuksen tekemiseen on perusteltu syy.
- Yksityisestä terveydenhuollosta annetussa laissa määritellyt terveydenhuollon palvelujen antamiseen käytettävät tilat ja laitteet sekä sairaankuljetusajoneuvon ja sen varustuksen tarkastaa valvontayksikön työntekijä ja toimialan vastaava lääkäri.
- Mikäli kaupungin tekemällä valvontakäynnillä todetaan, että palvelujen tuottaja on toimintaa toteuttaessaan menetellyt kaupungin kanssa tehtyyn sopimukseen nähden virheellisesti tai jättänyt velvollisuutensa täyttämättä, sopimuksiin liittyvän virheilmoituksen tai huomautuksen voi antaa valvontayksikön viranhaltija, palvelupäällikkö tai palvelujohtaja.
- Jos valvonnassa havaitaan vakavia puutteita suhteessa kaupungin kanssa laadittuun palvelusopimukseen, virheiden korjaamiseen, reklamaatioihin, sopimussakkoihin, vahingonkorvauksiin, irtisanomisiin ja sopimusten purkamisiin liittyvät vaatimukset ja ilmoitukset tekee sopimuksesta vastaava palvelupäällikkö tai palvelujohtaja.
- Valvontayksikön viranhaltija antaa pyydettäessä Aluehallintovirastolle tai Valviralle kunnan lausunnon luvanvaraisten ympärivuorokautisten sosiaalipalveluita tuottavien asumisyksiköiden hyväksymisestä.
- Valvontayksikkö vastaanottaa, käsittelee ja hyväksyy ilmoituksenvaraisten palveluntuottajien kirjalliset ilmoitukset palvelun aloittamisesta ja ilmoittaa mahdollisesta hyväskymisestä Aluehallintovirastolle.
- Valvontayksikö vastaanottaa, käsittelee ja hyväksyy ilmoituksenvaraisten tukipalveluiden tuottajien kirjalliset ilmoitukset palvelun aloittamisesta ja pitää hyväksytyistä tukipalvelun tuottajista julkista rekisteriä.

Muu viranhaltijoiden toimivalta:

- Terveydenhuoltolaissa tarkoitettuna vastaavana lääkärinä toimii toimialan ylilääkäri tai toimialajohtajan nimeämä viranhaltija, joka täyttää laissa (laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä) asetetut kelpoisuusvaatimukset. Hänen poissa tai esteellisenä ollessaan laissa tarkoitettuna vastaavana lääkärinä toimii ylilääkärin sijainen tai toimialajohtajan nimeämä sijainen.

- Terveydenhuoltolaissa tarkoitettu vastaava lääkäri vastaa sellaisiin toiselta viranomaiselta tulleisiin lääketieteellisiin selvityspyyntöihin, jotka eivät kuulu palvelujohtajien tai palvelupäälliköiden toimivaltaan.

- Sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuna johtavana viranhaltijana toimii sosiaalipalveluiden palvelujohtaja tai toimialajohtajan nimeämä viranhaltija, joka täyttää laissa (laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista) esitetyt kelpoisuusvaatimukset. Hänen poissa tai esteellisenä ollessaan laissa tarkoitettuna johtavana viranhaltijana toimii palvelujohtajan sijainen tai toimialajohtajan nimeämä sijainen.

5 § Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2020.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje