Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän nuorisovaltuuston säännöt 2019


Selvennys: 10/2019


5 § Nuorisovaltuuston kokoukset

Nuorisovaltuusto järjestäytyy toimikautensa ensimmäisessä kokouksessa ja valitsee itselleen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin, varasihteerin, tiedottajan, somevastaavan sekä kouluyhteistyövastaavan.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja kutsuu nuorisovaltuuston koolle vähintään seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta. Kokouskutsu on toimitettava nuorisovaltuutetuille sähköisesti. Nuorisovaltuuston kokous on laillinen ja päätäntävaltainen, kun sen ajankohta ja kokouspaikka on ilmoitettu vähintään kahta viikkoa ennen kokousta ja paikalla on vähintään kymmenen (10) nuorisovaltuutettua. Puheenjohtaja voi tarvittaessa kutsua koolle ylimääräisen nuorisovaltuuston kokouksen.

Kokouksissa äänestäminen suoritetaan pääsääntöisesti käsiäänestyksellä. Äänestys suoritetaan kuitenkin suljettuna lippuäänestyksenä, jos yksikin nuorisovaltuutettu niin vaatii. Äänten mennessä tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee. Henkilövaalien tasatilanteessa tuloksen ratkaisee kuitenkin arpa.

Kokouksille valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjantarkastajien tulee olla tarkkana kokouksen aikana ja vahvistaa pöytäkirja kokouksen jälkeen yhdessä puheenjohtajan ja sihteerin kanssa. Pöytäkirjan tulee olla tarkastettuna allekirjoituksineen viikon kuluessa kokouksesta.

Kokouksiin on tultava ajoissa ja siellä on käyttäydyttävä asiallisesti. Jos valtuutettu ei pääse kokoukseen, on hänen ilmoitettava poissaolostaan henkilökohtaisesti puheenjohtajistolle tai osallisuuskasvatuksen koordinaattorille.

Nuorisovaltuusto voi kokouksessaan antaa päätäntävallan yksittäisessä asiassa hallitukselle tai toimikunnalle.

Nuorisovaltuuston kokoukset ovat avoimia siten, että osallistujilla on läsnäolo-oikeus. Osallistujalle voidaan myöntää myös puheoikeus.

6 § Huippukokous

Nuorisovaltuusto järjestää toimikautensa aikana kaksi (2) Huippukokousta. Syksyn Huippukokouksessa vahvistetaan nuorisovaltuuston tulevan kauden kokoonpano. Keväällä järjestettävässä huippukokouksessa nuorisovaltuusto tekee esityksen hankerahan jaosta.

Syksyn Huippukokous on vanhan nuorisovaltuuston viimeinen kokous. Siinä äänioikeutettuja ovat vanhat nuorisovaltuutetut.

Kevään Huippukokouksessa äänioikeutettuja hankerahan jakamisesta päätettäessä ovat nuorisovaltuuston jäsenet. Nuorisovaltuutettu ei voi osallistua äänestykseen, mikäli äänestys käsittelee oman taustatahon hanketta. Keväällä pidettävässä huippukokouksessa jokaisella paikallaolijalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja kutsuu Huippukokouksen koolle. Kokouskutsu on lähetettävä nuorisovaltuutetuille, nuorisotiloille ja oppilaitoksille vähintään kahta (2) viikkoa ennen kokousta.

7 § Hallitus

Nuorisovaltuustolla on hallitus, jonka ensisijaisena tehtävänä on valmistella asioita nuorisovaltuuston kokouksiin.

Hallituksessa on vähintään neljä (4) ja enintään kahdeksan (8) jäsentä. Hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, varasihteeri, tiedottaja, somevastaava sekä kaksi (2) kouluyhteistyövastaavaa. Puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi voi hakea sellainen nuorisovaltuuston edustaja, joka on toiminut vähintään yhden kauden nuorisovaltuustossa. Kaupunkirakennelautakunnan kokouksiin osallistuu jatkossa nuorisovaltuuston edustaja, joka ei ole hallituksen jäsen.

Puheenjohtaja kutsuu hallituksen koolle seitsemän (7) vuorokautta ennen kokousta. Hallituksen kokoukset ovat päätösvaltaisia, kun vähintään neljä hallituksen jäsenistä on paikalla.

Nuorisovaltuusto voi erottaa hallituksen jäsenen, mikäli katsoo tämän laiminlyöneen luottamustointaan. Hallitus voi esittää hallituksen jäsenen erottamista, josta nuorisovaltuusto tekee kokouksessaan päätöksen. Mikäli hallituksen jäsen eroaa tai hänet erotetaan hallituksesta, nuorisovaltuuston tulee valita kokouksessaan hänen tilalleen uusi henkilö hallitukseen. Hallituksella on oikeus ottaa kantaa nuorisovaltuuston nimissä. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että nuorisovaltuutettuja tiedotetaan asiasta ennen kannan julkistamista ja heillä on mahdollisuus kommentoida ja esittää muutoksia kannanottoon. Puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi voi hakea vain sellainen henkilö, joka on toiminut nuorisovaltuustossa jo yhden kauden ennen hakemistaan.

Hallituksen kokouksissa on kaikilla nuorisovaltuuston jäsenillä puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Hallituksen kokouksiin voidaan kutsua asiantuntijoita ja virkamiehiä, joilla on kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje