Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2019


34 § Päätöksen täytäntöönpano
Jos otto-oikeutta ei käytetä 14 päivän oikaisuvaatimusaikana, voidaan kuntalain nojalla tehty päätös panna täytäntöön.

Kuntalain nojalla tehdyt päätökset niissä asioissa, joista ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä panna heti täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen, lautakunnan tai johtokunnan käsiteltäväksi.

6 luku
Asiakirjojen allekirjoittaminen ja henkilörekisterit

35 § Asiakirjojen allekirjoittaminen

Valtuuston ja kaupunginhallituksen päättämät ja sen puolesta tehtävät kirjalliset sopimukset ja sitoumukset sekä kirjelmät ja valtakirjat allekirjoittaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja, toimialajohtaja tai kansliapäällikkö ja varmentaa kaupunginsihteeri, kaupunginlakimies, kaupungin talousjohtaja, kaupungin henkilöstöjohtaja tai lakimies tai muu kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

Lautakunnan, johtokunnan tai jaoston päätöksen perusteella tehtävät sopimukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa asianomainen palvelujohtaja tai liikelaitoksen johtaja. Mikäli asia koskee useaa palvelualuetta, asiakirjat allekirjoittaa toimialajohtaja tai konsernihallinnossa kansliapäällikkö.

Tarkastuslautakunnan päätöksiin perustuvat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja varmentaa kaupunginreviisori, jollei tarkastuslautakunta ole tapauskohtaisesti muuta päättänyt.

Puheenjohtaja tai sihteeri voi toimielimen määräämissä rajoissa yksin allekirjoittaa toimielimen päätökseen perustuvan asiakirjan.

Palvelualuetta sekä sen kahta tai useampaa palveluyksikköä koskevat sopimukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa palvelujohtaja. Palveluyksikköä tai useampaa toimintayksikköä koskevat sopimukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa palvelupäällikkö. Toimintayksikön esimies allekirjoittaa asiakirjat toimintayksikkönsä osalta.

Asian valmistelija allekirjoittaa valmistelua koskevat asiakirjat.

Julkisten kuulutusten julkipanoa koskevat todistukset allekirjoittaa ilmoitustaulun hoitaja tai hänen sijaisensa.

Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen kokouksen pöytäkirjanotteet todistaa oikeaksi toimielimen sihteeri tai hänen sijaisekseen määrätty tai kaupunginjohtajan määräämä muu henkilö.

Toimielinten kokousten pöytäkirjanotteet todistaa oikeaksi toimielimen sihteeri tai hänen sijaisekseen määrätty tai toimialajohtajan tai liikelaitoksen johtajan määräämä muu henkilö.

Viranhaltijan päätöksen sekä jäljenteet päätöksen perusteena olevista asiakirjoista todistaa oikeaksi päätöksentekijä, asianomaisen yksikön esimies, hänen sijaisensa tai esimiehen määräämä muu henkilö.

36 § Asian saattaminen vireille sähköisesti

Mikäli asiakas saattaa asiansa vireille sähköisesti, kaupunki voi antaa päätöksen tiedoksi tietosuoja-asiat huomioiden sähköisessä muodossa ilman, että asian vireille saattaneelta henkilöltä pyydetään tähän erillistä suostumusta.

37 § Sähköinen allekirjoitus
Viranhaltijapäätökset ja toimielinten pöytäkirjat sekä muut mahdolliset asiakirjat voidaan allekirjoittaa dokumentoinnin osalta allekirjoituksen edellytykset täyttävässä järjestelmässä.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje