Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Hallintosääntö 2019


Selvennys: 1/2019


32 § Ottokelpoisen päätöksen ilmoittaminen
Kaupunginhallituksen alaisen toimielimen ja viranhaltijan tulee ilmoittaa tekemistään ottokelpoisista päätöksistä kaupunginhallitukselle lukuun ottamatta päätöksiä niistä asioista tai asiaryhmistä, jotka on kuvattu hallintosäännön 33 §:ssä, tai joista kaupunginhallitus on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan.

Lautakunnan alaisen toimielimen ja viranhaltijan tulee ilmoittaa tekemistään ottokelpoisista päätöksistä lautakunnalle lukuun ottamatta päätöksiä niistä asioista tai asiaryhmistä, jotka on kuvattu hallintosäännön 33 §:ssä, tai joista lautakunta on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan.

Johtokunnan alaisen toimielimen ja viranhaltijan tulee ilmoittaa tekemistään ottokelpoisista päätöksistä johtokunnalle lukuun ottamatta päätöksiä niistä asioista tai asiaryhmistä, jotka on kuvattu hallintosäännön 33 §:ssä, tai joista johtokunta on päättänyt, ettei se käytä otto-oikeuttaan.

Ilmoitus otto-oikeuden alaisista päätöksistä on annettava oikaisuaikana.

Ottokelpoiset päätökset annetaan tiedoksi toimielimille kokouksessa. Mikäli toimielimellä ei ole kokousta otto-oikeusaikana, päätös annetaan sähköisesti tiedoksi toimielimen puheenjohtajalle ja jäsenille sekä esittelijälle. Lisäksi päätös tuodaan tiedoksi toimielimelle sen seuraavassa kokouksessa.

33 § Asiat, joita ei ilmoiteta ottomenettelyyn
Ylemmälle toimielimelle ei ilmoiteta seuraavia päätöksiä:

- henkilöstöä koskevat päätökset, lukuun ottamatta valintaa vakinaiseen virkasuhteeseen
- tilojen vuokraaminen ulkopuolisille tilapäiseen käyttöön
- hankintapäätökset, joiden kokonaisarvo jää alle kansallisen kynnysarvon
- alle 2000 euron vahingonkorvaukset
- operatiiviset päätökset, joilla ei ole välittömiä talousvaikutuksia

Otto-oikeutta ei ole kuntien yhteisten toimielinten tekemiin päätöksiin lukuun ottamatta päätösten laillisuusvalvonnan edellyttämää otto-oikeutta.

34 § Päätöksen täytäntöönpano
Jos otto-oikeutta ei käytetä 14 päivän oikaisuvaatimusaikana, voidaan kuntalain nojalla tehty päätös panna täytäntöön.

Kuntalain nojalla tehdyt päätökset niissä asioissa, joista ei tarvitse ilmoittaa, voidaan otto-oikeuden estämättä panna heti täytäntöön, jollei yksittäistapauksessa ole ilmoitettu asian ottamisesta kaupunginhallituksen, lautakunnan tai johtokunnan käsiteltäväksi.

6 LUKU ASIAKIRJOJEN ALLEKIRJOITTAMINEN JA HENKILÖREKISTERIT

35 § Asiakirjojen allekirjoittaminen

Valtuuston ja kaupunginhallituksen päättämät ja sen puolesta tehtävät kirjalliset sopimukset ja sitoumukset sekä kirjelmät ja valtakirjat allekirjoittaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja, toimialajohtaja tai kansliapäällikkö ja varmentaa kaupunginsihteeri, kaupunginlakimies, kaupungin talousjohtaja, kaupungin henkilöstöjohtaja tai lakimies tai muu kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje