Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Alle 20.000 euron hankinnoista noudatetaan mahdollisuuksien mukaan edellä mainittua.

Hankintapäätös ja sopimus/tilaus
Yli 20.000 euron pienhankinnasta tulee aina tehdä kirjallinen ja perusteltu hankintapäätös. Hankintapäätöksen allekirjoittaa hallintosäännössä määrätty viranhaltija. Päätöksestä tulee ilmetä tarjouskilpailun voittaja, hankinnan kohde, miten vertailu on suoritettu ja millä perusteilla voittaja on valittu. Hankintapäätös tulee oikaisuvaatimusohjeineen lähettää sähköisesti tiedoksi kaikille tarjouksen toimittaneille tarjoajille. Hankintapäätökseen on otettava maininta siitä, että hankintapäätöksen tiedoksiannolla ei vielä synny sopimusta, vaan se syntyy erillisen sopimuksen allekirjoittamisella tai kirjallisella tilauksella ja siihen saadulla vastauksella (tilausvahvistus).

Alle 20.000 euron pienhankinnasta ei tarvitse tehdä kirjallista hankintapäätöstä. Hankinnalle tulee saada ennen hankinnan tekemistä budjettivastuullisen esimiehen hyväksyntä. 2.000–20.000 euron hankinnoista tulee laatia kirjallinen dokumentti (esim. sopimus, tilaus kertahankinnoista tai/ja muistio), joista ainakin ilmenee, esimiehen hyväksyntä, miten hankinnasta on ilmoitettu, saadut tarjoukset, yhteiskuntavastuun toteutuminen, hankinnan kohde, toimittaja, jolta tavara tai palvelu on tilattu sekä sovittu hinta, maksu- ja muut ehdot. Sitova sopimus syntyy, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen tai tilaus on tehty.

On suositeltavaa, että myös alle 2000 euron hankinnoista tehdään kirjallinen dokumentti (esim. lähetetyt/saadut sähköpostit säilytetään).

Oikeussuojakeinot
Yli 20.000 euron pienhankintoihin voidaan hakea muutosta tekemällä Jyväskylän kaupungin toimivaltaiselle toimielimelle osoitettu hankintaoikaisu tai kuntalain mukainen oikaisuvaatimus. Kuntalain mukaisesta oikaisuvaatimukseen annettuun päätökseen on mahdollista hakea muutosta valittamalla kuntalain mukaisella kunnallisvalituksella hallinto-oikeuteen.

Markkinaoikeus ei käsittele pienhankintoja koskevia valituksia. Valvontaviranomaisen eli Kilpailu- ja kuluttajaviraston toimivalta ei koske hankintalain ulkopuolella olevia pienhankintoja.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje