Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Jos hankintaa ei ilmoiteta pienhankintakanavassa, tulee tarjouspyyntö lähettää vähintään kolmelle mahdolliselle tarjoajalle.

Alle 2.000 euron hankinnoista ei tarvitse laatia kirjallista tarjouspyyntöä.

Määräajat
Pienhankinnoissa ei ole säädettyjä vähimmäismääräaikoja. Tarjousajan asettamisessa tulee ottaa huomioon pienhankinnan kohteen laajuus ja tarjouksen tekemiseen vastaava aika.

On suositeltavaa, että määräaika ei alita kahta viikkoa.

Tarjoajan kelpoisuus
Huomioithan, että myös pienhankintoihin soveltuu tilaajavastuulaki ja näissä tapauksissa on noudatettava tämän lain määräyksiä 9.000 euron ja sitä suuremmissa hankinnoissa. Katso tilaajavastuulaista tarkemmin s. 7.

Mikäli tilaajavastuulakia ei sovelleta:
- Yli 20.000 euron pienhankinnoissa tarjoajille on asetettava hankinnan kokoon ja laajuuteen nähden sellaiset kelpoisuusehdot, että niiden avulla voidaan varmistaa tarjoajan kyky toteuttaa hankinta. Lisäksi näissä hankinnoissa tulee varmistua siitä, että tarjoaja on hoitanut yhteiskunnalliset velvoitteensa mm. maksanut veronsa ja sosiaaliturvamaksunsa. Kelpoisuusehdoilla ei tule kuitenkaan tarpeettomasti rajoittaa kilpailua asettamalla niitä liian korkeiksi.

- 2.000–20.000 euron pienhankinnoissa on suositeltavaa tarkistaa, että toimittaja on hoitanut veronsa ja sosiaaliturvamaksunsa. Tähän riittää toimittajan antama kirjallinen vakuutus asiasta.

- Alle 2.000 euron pienhankinnoissa ei em. vakuutusta tarvitse pyytää.

Vertailuperusteet
Yli 20.000 euron pienhankinnoissa tulee ilmoittaa ne vertailuperusteet, joiden pohjalta hankintapäätös tehdään. Jos tarjousvertailun perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus, pitää tarjouspyynnössä ilmoittaa vertailu- ja pisteytysperusteet. Hankintapäätös voidaan tehdä myös halvimman hinnan perusteella. Halvimmalla hinnalla kilpailuttaminen on suositeltavaa erityisesti silloin kun tarjouspyynnölle voidaan asettaa selkeät ja ehdottomat vähimmäisvaatimukset.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje