Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017



Markkinakartoitus ja -vuoropuhelu
Markkinakartoituksen ja -vuoropuhelun osalta noudatetaan mitä edellä niiden osalta on EU-hankintojen kohdalla mainittu.

Suorahankinta
Kansallisten hankintojen suorahankintaperusteet ovat samat kuin EU-kynnysarvot ylittä-vissä tavara- ja palveluhankinnoissa. Suorahankintaa ei voida käyttää pääasiallisena hankintamenettelynä, koska se on aina erityinen poikkeus hankintalain mukaisesta yleisestä kilpailuttamisvelvollisuudesta.
Kansallisessa suorahankinnassa odotusaika on 14 päivää suorahankintailmoituksen julkaisemisesta Hilmassa, jos ilmoitus on tehty.

Tarjouspyyntö
Hankintalaki ei määrittele kansallisen hankinnan tarjouspyynnön sisältövaatimuksia. Hankintalaissa todetaan ainoastaan, että tarjouspyynnössä tarjoajia tulee pyytää selvittämään kaikki ne tiedot, joilla on merkitystä hankinnassa ja joiden perusteella voidaan saada vertailukelpoisia tarjouksia.
Tarjouspyyntö on tehtävä kirjallisesti ja laadittava siten, että sen perusteella voidaan antaa keskenään yhteismitallisia tarjouksia. Tarjouspyyntö täydentää hankintailmoitusta.
Tarjouspyynnön keskeisenä tarkoituksena on kuvata hankinnan kohde syrjimättömällä ja tasapuolisella tavalla sekä pyytää toimittajia määräaikaan mennessä esittämään tarjouksensa.
Tarjouspyynnössä voidaan esittää:
- hankintamenettely (kts edellä)
- hankinnan kohteen kuvaus
- ehdokkaiden tai tarjoajien taloudelliseen ja rahoitukselliseen tilanteeseen, tekniseen kelpoisuuteen ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät ja muut vaatimukset sekä luettelo asiakirjoista, joita ehdokkaan tai tarjoajan on tätä varten toimitettava
- tarjouksen valintaperuste sekä mahdolliset vertailuperusteet
- määräaika tarjousten tekemiselle
- osoite, johon tarjoukset on toimitettava
- tarjousten vähimmäisvoimassaoloaika.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje