Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Suorahankinta voidaan tehdä vain silloin, kun hankintalaissa säädetyt edellytykset täyttyvät. Suorahankinnan edellytyksiä tulkitaan aina suppeasti ja hankintayksiköllä on todistustaakka siitä, että suorahankintaedellytykset täyttyvät.

Mahdollisissa suorahankintatilanteissa tulee olla aina yhteydessä kilpailuttamispalveluihin.

Hankintailmoitukset
Hankintailmoituksen tekeminen on EU-hankinnoissa pakollista. Sen laiminlyönti johtaa hankinnasta valitettaessa hankintapäätöksen kumoamiseen ja hankinnan uudelleen kilpailuttamiseen.

Hankintailmoituksen tulee sisältää vähintään ne tiedot, jotka ilmoituslomakkeissa on määritelty pakollisiksi tiedoiksi. Jos hankintailmoitus ja tarjouspyyntö eroavat toisistaan, on hankintailmoituksen teksti ratkaiseva.

Hankintojen sisällön määrittelyssä on käytettävä yhteisestä hankintasanastosta (CPV) annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) N:o 2195/2002 vahvistettua viitenimikkeistöä.

CPV-koodit löytyvät osoitteesta: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/docs/cpv/

Katso aiheesta enemmän edellä kohta 1.9, s. 18.

Tarjousten ja osallistumishakemusten jättämiselle varattava aika
Määräajat ilmenevät hankintalain 6 luvusta sekä seuraavasta osoitteesta: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/docs/ilmoitusmenettely/

Tarjouspyynnön asettaminen saataville
Uudessa hankintalaissa (69 §) on velvoite, jonka mukaan hankinta-asiakirjat tulee asettaa ilmaiseksi, rajoituksetta, suoraan ja kokonaan kaikkien saataville sähköisessä muodossa siitä päivästä, kun hankintailmoitus on julkaistu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikissa hankintamenettelyissä on tarjouspyyntö tai alustava tarjouspyyntö julkaistava sähköisesti ja kaikkien saataville, kun hankintailmoitus on julkaistu.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje