Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Jyväskylän kaupunginhallitus on hyväksynyt hankintaohjeet 25.9.2017.

Hankintaohjeet löytyvät intrasta.

Hallintosääntö
Hallintosääntö määrittelee päätösvallan julkisissa hankinnoissa.

Päivitetty hallintosääntö tuli voimaan 1.6.2017. Julkisia hankintoja koskevat määräykset löytyvät hallintosäännön 66 §:stä.

Hallintosääntö löytyy osoitteesta http://www3.jkl.fi/hakemisto/sivu.php/alaalue/13

1.7. Vastuulliset hankinnat

Sosiaalisesti vastuulliset hankinnat
Sosiaalisesti vastuullisilla hankinnoilla tarkoitetaan julkisia hankintoja, joissa on otettu huomioon hankinnan vaikutukset yhteiskuntaan. Sosiaalisilla kestävillä hankinnoilla voidaan edistää yhteiskuntaan ja ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia. Käytännössä vastuulliset julkiset hankinnat tarkoittavat esim. sitä, että hankinnan suunnitteluun otetaan mukaan asiakkaat ja toimittajat ja että tavaran tai palvelun tuottamisessa noudatetaan työelämän perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia.

Sosiaalisia näkökohtia voidaan ottaa huomioon kaikissa hankinnan vaiheissa; hankinnan suunnittelussa, soveltuvuusehdoissa, vähimmäisvaatimuksissa, vertailuperusteissa ja sopimusehdoissa. Sosiaalisten vaatimusten, kuten kaikkien julkisia hankintoja koskevien vaatimusten, on oltava Euroopan unionin oikeusperiaatteiden mukaisia. Vastuullisten hankintojen on siis oltava yhdenvertaisia, syrjimättömiä, avoimia ja suhteellisia.

Sosiaalisten kriteereiden täyttymistä tulee valvoa sopimusaikana. Tästä tulee ottaa omat ehdot hankintasopimukseen.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje