Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jyväskylän kaupungin hankintaohjeet (2017)


Selvennys: 10/2017


Julkisuuslaki
Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999) säätelee hankinta-asiakirjojen julkiseksi tulemista.

Asiakirja / Julkiseksi tulemisen ajankohta, kaikille julkinen
Tarjouspyyntö / Tarjouspyyntö on allekirjoitettu tai vastaavalla tavalla varmennettu ja tarjouspyyntö on julkaistu Hilmassa tai pienhankintakanavassa
Hankintaa koskevan tarjouksen täydennyspyyntö / Hankintaa koskeva sopimus on tehty
Hankintapäätös perusteluineen / Hankintapäätös on allekirjoitettu tai vastaavalla tavalla varmennettu.
Osallistumishakemukset, tarjoukset, muut hankintaa koskevat asiakirjat / Hankintaa koskeva sopimus on tehty lukuun ottamatta tarjoajan liike- ja ammattisalaisuuksia. Kokonaishintaa koskeva tieto on kuitenkin annettava.

Jos tarjousasiakirja tai sen osa sisältää tarjoajan liike- tai ammattisalaisuuksia koskevia tietoja, eivät tarjousasiakirjat näiltä osin tule julkisiksi. Tarjoajaa on pyydettävä ilmoitta-maan tarjouksessaan, miltä osin tarjous sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia ja erottelemaan tarvittaessa kyseisiä salaisuuksia sisältävät tiedot erilliselle liitteelle. Jyväskylässä tällä hetkellä käytössä olevassa kilpailutusjärjestelmässä tarjoajan on mahdollista ilmoittaa liikesalaisuustiedot suoraan järjestelmään kunkin tiedon tai liitteen kohdalle.

Tarjouskilpailuun osallistuneella tarjoajalla on asianosaisena oikeus saada tieto jo hankintapäätöksen tekemisen jälkeen muustakin kuin julkisista hankinta-asiakirjoista, vaikka asiakirjat eivät ole vielä kaikille julkisia. Tämä edellyttää, että pyydetty tieto on voinut vaikuttaa hänen asiansa käsittelyyn. Tarjoajalla ei ole kuitenkaan oikeutta saada toisen tarjoajan liike- tai ammattisalaisuuksia koskevia tietoja tarjouksen kokonaishintaa lukuun ottamatta.

Hankintayksikkö vastaa viime kädessä siitä, mitkä asiakirjat ovat salassa pidettäviä. Salassapidolle tulee aina olla olemassa julkisuuslain mukainen salassapitoperuste.

<< edellinen sivu   jatkuu >>

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje