Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Jätehuoltomääräykset (2017)

vaihtoehtoinen nimi: Kunnalliset jätehuoltomääräykset
Tunniste: 2017



11 LUKU Muut määräykset

Tiedottamisvelvoite

Kiinteistön haltijan on tiedotettava kiinteistön asukkaille ja kiinteistöllä työskenteleville näiden jätehuoltomääräysten mukaisista jätehuollon lajittelu-, keräys- ja kuljetusjärjestelyistä sekä seurattava jätehuollon toteutumista kiinteistöllä. Tiedottamisvelvoitetta jätehuollon järjestelyistä sovelletaan elinkeinotoimintaan siltä osin, kuin näitä sovelletaan elinkeinotoiminnan jätehuoltoon.


Jätehuoltomääräysten valvonta

Näiden määräysten noudattamista seuraa jätehuoltoviranomainen siltä osin kuin kyseessä on kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvien kiinteistöjen jätehuollon järjestäminen. Näiden määräysten noudattamista valvovat eli valvontaviranomaisina toimivat kunnan ympäristönsuojeluviranomainen sekä Keski-Suomen ELY-keskus. Jätehuoltomääräysten noudattamatta jättämisestä annetaan valvontamääräys ja jätehuoltomääräysten vastaisen toiminnan jatkuessa jätelain mukainen seuraamus.


Poikkeaminen jätehuoltomääräyksistä

Jätehuoltoviranomainen voi yksittäistapauksissa perustelluista erityisistä syistä myöntää poikkeuksen näiden jätehuoltomääräysten noudattamisesta, tarvittaessa kunnan ympäristönsuojeluviranomaista kuultuaan.

Jätehuoltomääräyksistä poikkeaminen ei saa vaarantaa asianmukaista jätehuollon järjestämistä, aiheuttaa vaaraa tai haittaa ympäristölle tai terveydelle tai aiheuttaa roskaantumista.

Kuntalaisten yhdenvertaisen aseman turvaamiseksi aikaisemmin myönnetyt poikkeuspäätökset voidaan ottaa uudelleen tarkasteluun.


Voimaantulo

Nämä jätehuoltomääräykset tulevat voimaan 1.6.2017 ja niillä kumotaan:
• 1.1.2013 voimaan tulleet Jyväskylän kaupungin jätehuoltomääräykset
• 1.5.2006 voimaan tulleet Laukaan kunnan jätehuoltomääräykset
• 6.6.2013 voimaan tulleet Muuramen kunnan jätehuoltomääräykset


Siirtymäsäännökset

Jätehuoltomääräysten 15 §:n mukainen kartongin erilliskeräysvelvoite vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä tulee aloittaa viimeistään 1.7.2018.

Jätehuoltomääräysten 18.2 §:n mukaisesti biojätteen talviaikaisessa kompostoinnissa (viikot 44–17) tulee käyttää lämpöeristettyä kompostoria. Velvoite tulee ottaa huomioon niillä kiinteistöillä, joita se ei ole aikaisemmin koskenut, viimeistään 1.7.2018.

Jätehuoltomääräysten 34 §:ssä edellytettävät ilmoitukset lietteen omatoimisesta käsittelystä on tehtävä jätehuoltoviranomaiselle 1.1.2018 lähtien.

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje