Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimintasääntö (2015)


Tunniste: 2015


13§ Asiakirjojen allekirjoittaminen ja laskujen hyväksyntä

Muut kuin johtokunnan päätösten perusteella tehtävät asiakirjat ja sopimukset voi allekirjoittaa seuraavat viranhaltijat toimintavaltuuksiensa rajoissa: riskienhallintapäällikkö, pelastuspäällikkö, ensihoitopäällikkö, hallinto- ja talouspäällikkö, valmiuspäällikkö, palopäälliköt, ja viestipäällikkö. Edellä mainitut viranhaltijat sekä toimistopäällikkö voivat todistaa johtokunnan pöytäkirjanotteet oikeiksi. Kalustoinsinöörillä ja on nimenkirjoitusoikeus Keski-Suomen pelastuslaitoksen ajoneuvojen rekisteröintiin.

Laskujen hyväksyntä

Keski-Suomen pelastuslaitoksen laskujen hyväksyjinä voivat toimia pelastusjohtajan lisäksi osastopäälliköt (hyväksymisoikeus 30 000 €), valmiuspäällikkö, kalustoinsinööri, toimialueiden palopäälliköt (hyväksymisoikeus 20 000 €), palopäälliköt ja alue­ palomestarit (hyväksymisoikeus 5 000 €).

Edellä mainittujen henkilöiden poissa ollessa laskujen hyväksyjinä toimivat heidän sijaisensa. Laskujen hyväksymisien tulee tapahtua tässä toimintasäännössä olevien osto-oikeuksien rajoissa.


14§ Muut asiat

Kehityskeskustelut

Lähimmän esimiehen ja alaisen väliset kehityskeskustelut käydään vuosittain huhtikuun loppuun mennessä. Toiminta-alueilla pidetyistä kehityskeskusteluista tulee toimittaa yhteenveto toiminta-alueen palopäällikölle ja komentotoimistoon kuluvan vuoden toukokuun loppuun mennessä.

Uuden työntekijän perehdvttäminen

Komentotoimisto vastaa uuden päätoimisen työntekijän perehdytysjärjestelyistä. Jokaisella paloasemalla tulee olla käytettävissä uuden työntekijän perehdyttämiseen tarvittava materiaali.

Esimies tai hänen määräämänsä henkilö vastaa siitä, että uusi viranhaltija tai muu työntekijä perehdytetään asianmukaisesti työtehtäviinsä ja muihin pelastuslaitoksen käytäntöihin .

Harjoittelijoiden ja muiden lyhyiden työsuhteiden osalta em. perehdyttämistä noudatetaan soveltuvin osin.

Työturvallisuus ja työtapaturmat

Työturvallisuusasioissa noudatetaan työturvallisuuslain periaatteita, työtapaturmien ja työperäisten sairauksien ennaltaehkäisyssä, niiltä suojautumisessa ja työturvallisuuden jatkuvassa kehittämisessä.

Kaikista työtapaturmista ja "läheltä piti -tilanteista" on välittömästi ilmoitettava lähimmälle esimiehelle. Vakavista tapahtumista tulee ilmoittaa myös aina päivystävälle päällikölle (P2) ja työsuojeluvaltuutetulle.

Muilta osin työtapaturmien osalta noudatetaan Jyväskylän kaupungin antamia yleisohjeita sekä pelastuslaitoksen mahdollisesti erikseen antamia muita ao. ohjeita.

Päihteiden väärinkäyttö

Päihteiden vaikutuksen alaisena työskentely on kiellettyä. Päihteiden väärinkäyttöön suhtautumisessa ja päihdeongelman käsittelyssä noudatetaan Jyväskylän kaupungin ao. ohjeita.


Henkilöstön hyvinvointi

Kaikkien pelastuslaitoksessa työskentelevien tulee osaltaan huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista ja motivoinnista. Työpaikoilla esiintyviin ongelmiin, olivatpa ne päihteisiin, työpaikkakiusaamiseen, syrjintään tai muuhun kohdistuvaa tulee puuttua viivytyksettä.

Jokaisen pelastuslaitoksen viran-/toimenhaltijan on tarvittaessa osallistuttava pelastustoimintaan.

Pelastuslaitoksen henkilöstönä pidetään vakinaisia, määräaikaisia ja sivutoimisia työntekijöitä sekä sopimuspalokuntalaisia.

Tämän toimintasäännön lisäksi pelastuslaitos voi antaa toimintaansa liittyviä muita ohjeita.


15 § Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 15.6.2015

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje