Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Kunnallinen määräyskokoelma

Keski-Suomen pelastuslaitoksen toimintasääntö (2012)


Tunniste: 2012


13 § Toimivalta henkilöstöasioissa


Harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat

Pelastusjohtaja päättää osastopäälliköiden, palo- ja ensihoitopäällystön harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat.

Komentotoimisto päättää alipäällystön (<1 vuosi) harkinnanvaraiset palkattomat virka- ja työvapaat sen jälkeen, kun asia on käsitelty aluepalopäällikön kanssa.

Komentotoimisto päättää miehistön (<1 vuosi) harkinnanvaraiset palkattomat virka- ja työvapaat sen jälkeen, kun asia on käsitelty palopäällikön kanssa.

Hallinto- ja talouspäällikkö päättää toimistosihteerien (<1 vuosi) harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat.


Virka- ja työvapaat sekä perhevapaat

Pelastusjohtaja päättää osastopäälliköiden, palopäällystön ja toimihenkilöiden virka- ja työvapaat sekä perhevapaat.

Aluepalopäällikkö päättää alipäällystön virka- ja työvapaat sekä perhevapaat sen jälkeen, kun asia on käsitelty komentotoimiston kanssa.

Ensihoitopäällikkö päättää ensihoitomestarin työvapaat sekä perhevapaat.

Ensihoitomestari päättää päätoimisen ensihoitohenkilöstön virka- ja työvapaat sekä perhevapaat.

Komentotoimisto päättää miehistön virka- ja työvapaat sekä perhevapaat sen jälkeen, kun asia on käsitelty palopäällikön kanssa.

Hallinto- ja talouspäällikkö päättää toimistohenkilöstön virka- ja työvapaat sekä perhevapaat.

Urapolun kautta uudelleen sijoitettujen virka- ja työvapaat sekä perhevapaista päättää sijoituspaikan esimies.

Virkamatkat ja ulkoiseen koulutukseen osallistuminen

Pelastuslaitoksen henkilöstön tekemistä ulkomaisista virkamatkoista päätöksen tekee pelastusjohtaja.

Osastopäälliköiden osalta päätöksen tekee pelastusjohtaja.

Pelastuslaitoksen henkilöstön koulutukseen osallistumisesta tekee päätöksen koulutuspäällikkö (mukaan lukien korvausperusteet) asianomaisen henkilön esimiestä kuultuaan.

Palopäälliköiden virkamatkoista päätöksen tekee aluepalopäällikkö.

Paloasemakohtaisten virkamatkojen osalta päätöksen tekee palopäällikkö.

Sairauslomat

Sairauslomien osalta noudatetaan Jyväskylän kaupungin toimintaohjeita.

Vuosilomat

Osastopäälliköiden vuosilomat vahvistaa pelastusjohtaja.

Osastopäälliköt vahvistavat oman henkilöstönsä vuosilomat. Aluepalopäällikkö vahvistaa palopäälliköiden vuosilomat.

Komentotoimisto vahvistaa paloaseman henkilöstön vuosilomat sen jälkeen, kun asia on käsitelty palopäällikön kanssa.

Päällystön osalta päätökset on saatettava välittömästi osastopäälliköiden tiedoksi

Päivystys-, varallaolo- ja työvuorolistat

Pelastuspäällikkö vahvistaa pelastuslaitoksen päällystön päivystys- ja varallaolovuorot ja niihin tehdyt muutokset komentotoimiston esityksestä. Näiden osalta vuorokauden tai sitä lyhyemmistä työvuoronvaihdoksista päättää komentotoimisto ja virka-ajan ulkopuolella päivystävä päällikkö P2.

Komentotoimisto vastaa paloasemien alipäällystön ja miehistön työvuorovahvuuksista (mukaan lukien varallaolot), lomista ja sijaisjärjestelyistä.

Palopäällikkö tai paloaseman vastuuhenkilö vahvistaa paloasemakohtaisesti sivutoimisen ja vapaaehtoishenkilöstön varallaololistat sekä niihin tehdyt muutokset.

Kaikista myönnetyistä vapaista ja lomista tulee toimittaa tieto komentotoimistoon.


14 § Asiakirjojen allekirjoittaminen ja laskujen hyväksyntä

Muut kuin johtokunnan päätösten perusteella tehtävät asiakirjat ja sopimukset voi allekirjoittaa seuraavat viranhaltijat toimintavaltuuksiensa rajoissa: riskienhallintapäällikkö, pelastuspäällikkö, ensihoitopäällikkö, hallinto- ja talouspäällikkö, henkilöstöpäällikkö, aluepalopäällikkö, palopäälliköt, kalustoinsinööri, koulutuspäällikkö ja viestipäällikkö. Edellä mainitut viranhaltijat sekä toimistopäällikkö voivat todistaa johtokunnan pöytäkirjanotteet oikeiksi. Pelastuspäälliköllä, kalustoinsinöörillä ja erikseen nimetyillä palopäälliköillä on nimenkirjoitusoikeus Keski-Suomen pelastuslaitoksen ajoneuvojen rekisteröintiin.


Laskujen hyväksyntä

Keski-Suomen pelastuslaitoksen laskujen hyväksyjinä voivat toimia pelastusjohtajan lisäksi osastopäälliköt ja toiminta-alueen vastaavat palopäälliköt.

Edellä mainittujen henkilöiden poissa ollessa laskujen hyväksyjinä toimivat heidän sijaisensa. Laskujen hyväksymisien tulee tapahtua tässä toimintasäännössä olevien osto-oikeuksien rajoissa.


15 § Muut asiat

Kehityskeskustelut

Lähimmän esimiehen ja alaisen väliset kehityskeskustelut käydään vuosittain huhtikuun loppuun mennessä. Kehityskeskusteluista tulee toimittaa henkilöstöpäällikön ohjeiden mukaisesti yhteenveto henkilöstöpäällikölle kuluvan vuoden toukokuun loppuun mennessä.
Uuden työntekijän perehdyttäminen

Komentotoimisto vastaa uuden päätoimisen työntekijän perehdytysjärjestelyistä. Jokaisella paloasemalla tulee olla käytettävissä uuden työntekijän perehdyttämiseen tarvittava materiaali.

Palopäällikkö, hänen määräämänsä henkilö tai tehtävään nimetty ensihoitaja vastaa siitä, että uusi viranhaltija tai muu työntekijä perehdytetään asianmukaisesti työtehtäviinsä ja muihin paloasemakohtaisiin käytäntöihin.

Harjoittelijoiden ja muiden lyhyiden työsuhteiden osalta em. perehdyttämistä noudatetaan soveltuvin osin.

Työturvallisuus ja työtapaturmat

Työturvallisuusasioissa noudatetaan työturvallisuuslain periaatteita, työtapaturmien ja työperäisten sairauksien ennaltaehkäisyssä, niiltä suojautumisessa ja työturvallisuuden jatkuvassa kehittämisessä.

Kaikista työtapaturmista ja ”läheltä piti -tilanteista” on välittömästi ilmoitettava lähimmälle esimiehelle, päivystävälle päällikölle ja työturvallisuusvaltuutetulle.

Muilta osin työtapaturmien osalta noudatetaan Jyväskylän kaupungin antamia yleisohjeita sekä pelastuslaitoksen mahdollisesti erikseen antamia muita ao. ohjeita.

Päihteiden väärinkäyttö

Päihteiden vaikutuksen alaisena työskentely on kiellettyä. Päihteiden väärinkäyttöön suhtautumisessa ja päihdeongelman käsittelyssä noudatetaan Jyväskylän kaupungin ao. ohjeita.

Henkilöstön hyvinvointi

Kaikkien K-S pelastuslaitoksessa työskentelevien tulee osaltaan huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista ja motivoinnista. Työpaikoilla esiintyviin ongelmiin, olivatpa ne päihteisiin, työpaikkakiusaamiseen, syrjintään tai muuhun kohdistuvaa tulee puuttua viivytyksettä.

Jokaisen pelastuslaitoksen viran-/toimenhaltijan on tarvittaessa osallistuttava pelastustoimintaan.

Pelastuslaitoksen henkilöstönä pidetään vakinaisia ja tilapäisiä työntekijöitä, sopimuspalokuntalaisia ja sivutoimista henkilöstöä.

Tämän toimintasäännön lisäksi pelastuslaitos voi antaa toimintaansa liittyviä muita ohjeita.

16 § Voimaantulo

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.9.2012

<< edellinen sivu   

Kunnallinen määräyskokoelma :: Z-Vanhat ::

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje