Nuorten taidetyöpaja Facebookissa

Oppipaja

Tervetuloa. Tää on oppipajan nuorien oma blogi. Ja me oppilaat kirjotellaan tänne aina välillä. Tän ekan päivityksen tekee tuomas ja nelli.

Syyskuussa

Me käydään täällä 9 luokkaa ja opimme yhdessä samoja asioita kuin normaali koulussa, vain vähän eri tavalla. Meidän luokka syntyy noin, kahdeksasta oppilaasta ja etsimme omaa tapaamme oppia parhaiten. Säännöt on toki rennommat, saadaan käydä tupakalla, mutta ei opettajat sitä kuitenkaan hyväksy mutta ne ei yritä sitä estää, eikä me saada siitä mitää rangaistusta. Saahaan kuunnella musiikkia samalla kun tehään tehtäviä, saadaan ite myös päättää koulupäivästä ja tauoista. Välillä on ollut vähän erimielisyyksiä opettajien kanssa. Mut on jo heitetty kerran koulusta ulos :). Opettajat välillä puhuu välinpitämättömästi ja asiattomasti ja siitä on sitten tullut erimielisyyksiä ja riitaa, tosin ollaan meki oltu välil aika asiattomia ja hankalia. Sillon, kun tultiin tutustumaan tähän kouluun he puhuivat miten täällä toimitaan, mutta välillä ne on sitten käyttäytynyt täysin eritavalla, kun mitä tästä koulusta on ”luvattu”. Mutta otetaa huomioo, että meille lupasi ne asiat entinen opettaja ei nykyinen. Mutta hyviäki puolia on mm. ruoka on hyvää normaalisti Jokikievarissa.

 

DSC_0045

DSC_0049_1

 

Olimme muiden pajojen kanssa Könkkölässä viettämässä mukavaa päivää ja tutustumassa toisiimme.

 

DSC_0141

DSC_0076

DSC_0108

DSC_0100

Lokakuussa

Mooi! tätä meidän toista julkaisua kirjoittaa tällä kertaa Tuomas ja Isabella. Me oltiin syyskuun lopussa Marttisissa viikko, jossa oli kaikenlaista ohjelmaa esim. Seinäkiipeilyä, Boulderointia, Jousiammuntaa, Yläköysirata ja muuta pelailua (sählyä, futista ja kortinpeluuta). Sielä oli loppujenlopuksi ihan kivaa, ku sai kokeilla juttuja mitä ei ollut ennen kokeillu ja aika meni suht nopeeta:).

 

DSC_0208

DSC_0033

 

Tässä pari kuvaa alkusyksyltä Ladun Majalta, missä olimme keräämässä vadelmia.

 

DSC_0032

DSC_0028

 

TET

Olin pannukakkutalolla tetissä jossa leikkasin ruokia ja suklaata ja siivosin se oli aika rasittavaa ja joskus aika raskasta ja ennen syyslomaa niin kävimme koko luokan kanssa syömässä siellä.
Roope

Hei !

Kerron avointen ovien päivästä. Meillä oli täällä taidetyöpajalla avajaiset, mihin kaikki pajalaiset osallistuivat. Osa halukkaista teki omenapiirakkaa, aulan järjestelyä ja ylipäätään suunnittelivat avajaisten toimintaa. Itse osallistuin piirakan tekoon ja autoin keittiössä olevia laittamaan niitä esille. Vieraita tuli paljon ja näyttivät viihtyvän. Ohjelmassa oli pajoihin tutustumista, nukketeatteri, sumopainia ja muuta pientä kivaa tekemistä. Itse viihdyin ja pidin siitä että oli paljon tekemistä ja järjestelemistä. Nelli

 

Marraskuu

Minä ja luokkakaverini Roope kuvasimme video pätkän jonka editoimme ja pistimme youtubeen. Video on aika random ja siinä ajelin tuolilla ympäri koulumme tiloja. Kun kaikki kohdat oli kuvattu menimme kuvi pajaan ja editoimme videon siellä ammattilaisen avustuksella. Videosta tuli loppujen lopuksi ihan hieno joten päätimme pistää sen Roopen youtube kanavalle, jonka nimi on Lehkosteri.
Max

Joulukuussa

Hei taas !  Tällä kertaa kirjoitamme kaikki yhdessä.

Porukkamme on vaihtunut täällä, tänne on tullut muutamia uusia ihmisiä ja vuoden vaihteessa tulee taas yksi lisää. Luokkahenki on suht. hyvä ja kaikki ovat kavereita keskenään, mutta välillä tunnelma kiristyy. Täällä on ollut paljon erilaisia tapahtumia ja toimintaa, mistä kerromme myöhemmin lisää. Aamut aloitamme keskustelemalla ja katsomalla uutisia. Jos päivän mittaan ei ole suunniteltu mitään toimintaa, päivä kuluu tehtävien ja musiikin kuuntelun parissa.

Maalaukset: Me kaikki ollaan tehty tän vuoden aikana ittellemme maalaukset ihan alusta lähtien ja kun kaikkien maalaukset oli valmiit ne vietiin kirjastoon näyttelyyn. (Ippe)

Hei, olen uusi oppilas Oppi-pajalla. Minua kutsutaan Mepuksi.
En ole ollut vielä monessa tapahtumassa mukana, mutta pikkujouluissa olin, joten kerron siitä.
(Tutu?)-pajalaiset olivat leiponeet pipareita, joulutorttuja ja tehneet glögiä. Ohjelmassa oli ajanviettoa, puhe, lisää ajanviettoa ja pelejä. Minulta kysyttiin viikko ennen juhlia, että haluaisinko laulaa tapahtumassa ja tottakai olin innoissani ajatuksesta. Pahaksi onnekseni olen kuitenkin kova jännittäjä. Lauluni aikaan ääneni tärisi ja laulu kuulosti hirveältä, mutta annan sen itselleni anteeksi, koska se oli kuitenkin ensimmäinen esiintymiseni.

26.2.2016

Moi! Täällä ippe, mepu ja roope. Meillä on meneillään nukketeatteriprojekti, eli teimme kaikki omatnuket ja nyt harjoittelemme keksimäämme esitystä nukeilla. Projektia kuitenkin hankaloittaa että suurin osa luokastamme ei innostu esiintymisestä. Eilen meillä oli matikankoe josta oli mainittu moneen kertaan mutta kukaan ei sitä muistanut. Olemme  piirtäneet ihmisen elimiä isoille tauluille, jotka on laitettu käytävälle esille muitten nähtäväksi. Olemme myös tehneet normaaleja oppiaineita, kuten ruotsia, yhteiskuntaoppia ja matematiikkaa.

Maaliskuu

Oppipapaja kävi tapaamassa valtiovarainministeri Stubbia Mataran aulassa. Stubbi huolehtii maamme raha-asioista. Me istuttiin ja kuunneltiin miten ihmiset valitti ja Stubbi yritti esittää kiinnostunutta mutta huomasimme että häntä ei kiinnostanut. Stubbi lähti kiireellä pois, koska aika loppui. Me päästiin kuvaan Stubbin kanssa ja siinä kuvassa me näytämme ihan hirveiltä.

Oppipaja_stubb

Toukokuu

Nelli 30.5.2016

Viimeiset viikot menossa Oppipajalla, innoissani olen jo tulevasta kesälomasta! Viime viikko oli rästitehtävien tekoa, että saa ysin suoritettua. Onneksi kaikki saivat kaiken valmiiksi ja nyt voi vaan nauttia lämpöisestä säästä ja pitää kivoja päiviä luokan kesken. Kinaa on keskenään ollut paljon, kun samoja naamoja on pitänyt lukuvuoden ajan katsella. Ps. Roni on hintti. 

 

IMG_9640

Oppipaja kävi Hyyppäänvuorella toukokuussa yhdessä Elämyspajan kanssa

IMG_9661IMG_9759

 

 

 

 

 

 

Roni ja Max

Tänään on viimeisen viikon ensimmäinen päivä, fiilikset ovat hyvät koska pääsimme peruskoulun läpi. Kesä on jo ovella poliisin mukana, jatkot sitten meillä.

Hyvää kesää kaikille !!

Www.soundcloud.com/ron-harolds #100seuraajaa

 

Ladun majalla - osa rohkeni jopa heittämään talviturkin!

Ladun majalla – osa rohkeni jopa heittämään talviturkin!

WP_20160602_11_23_44_Pro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam Protection by WP-SpamFree