Kirjoittaja-arkistot: Tiina Harju

Könkkölässä starttaa Lumo-tiimi keväällä 2017

Julkaistu 13.12.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Lumo-tiimissä järjestetään tapahtumia, tehdään yritys- ja oppilaitosvierailuja, hoidetaan ympäristöä ja eläimiä, viljellään kasveja ja opetellaan maatilan töitä. Tiimiin kannattaa hakeutua, jos olet kiinnostunut eläimistä, luonnosta ja ihmisten ohjaamisesta niiden pariin – ehkä jopa suunnittelet luonnonvara-alan ammattia.

lumotiimi

Olisiko sinusta taitotiimiläiseksi?

Julkaistu 14.11.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Haku kevään 2017 taitotiimiin on nyt auki! 

Tehtäväkuvaus
Taitotiimiläisenä toimit osana Nuorten Taidetyöpajan työyhteisöä. Taitotiimissä kunkin tiimiläisen työtehtävät räätälöidään yksilöllisesti, yhdessä suunnitellen. Työ voi sisältää sekä pajan ohjaustehtäviä yhdessä työvalmentajan kanssa, että muita Taidetyöpajan arkeen kuuluvia tehtäviä. Jokaisen pajan erilliset tehtävänkuvaukset löytyvät liitteenä.  Työ alkaa kaikille taitotiimiläisille yhteisellä kahden viikon mittaisella koulutusjaksolla 9.1.-20.1.2017 ja jatkuu tämän jälkeen maksimissaan kesäkuun loppuun saakka. Työaika on 7h päivässä (pääsääntöisesti 8.30–15.30.)

Kelpoisuusvaatimukset
Valittavilta edellytämme kokemusta Taidetyöpajan toiminnasta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Edellytämme myös halua oppia ohjaustoimintaa. Taitotiimissä voit olla työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa. Voit varmistaa oman oikeutesi työkokeiluun TE -toimistosta.

Hakeminen
Taitotiimiläisiä haetaan seuraaville pajoille: Elämys, Reili, Startti, Virta, Vola, Voltti. Paikat täytetään, jos hakijan osaaminen vastaa pajan tarpeita.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee käydä ilmi hakijan tavoitteet Taitotiimissä työskentelyn suhteen sekä motivaatio ja kiinnostus haettua tehtävää kohtaan.

Hakuaika päättyy 25.11.2016 kello 16. Hakemus tulee toimittaa työvalmentaja Anu Lahtiselle.

Lisätietoja antaa
Pajojen valmentajat sekä taitotiimin työvalmentaja Anu Lahtinen p. 050 593 6140, s-posti: anu.r.lahtinen@jkl.fi

TAITOTIIMIN AVOIMET PAIKAT, 6 paikkaa

Elämys
Elämyspajalle haetaan taitotiimiläistä, joka täyttää seuraavat vaatimukset: säänkestävä, muita innostava, tuntee paloa ryhmänohjaukseen, tuntee kellon (8.30–15.30). Plussaa terveelliset elämäntavat, tai pyrkimys niihin, sekä tasapaino (työtehtävät saattavat sisältää slackliningia ja kiipeilyä. Lisätietoja työtehtävistä antaa Elämyspajan ohjaaja Sampo Salo (puh.050 311 8276.)

Reili
Reiliin haetaan oma-aloitteista ja aktiivista taitotiimiläistä apuohjaajan hommiin! Toivomme ennakkoluulotonta asennetta tarttua uusiinkiin asioihin ja rohkeutta heittää omia ideoita peliin. Taitotiimiläisen tehtäviin kuuluu toimia esimerkkinä kuin myös harjoitella ryhmänohjaamista omien vahvuuksiensa mukaisesti. Lisätietoja antaa Anu Lahtinen (puh. 050 593 6140.)

Startti
Oletko innostunut, joustava ja sopeutuvainen apuohjaaja? Jos vastasit kyllä, tervetuloa joukkoomme! Haitaksi ei ole, jos hallitset hitusen kädentaitojuttuja tai osaat jonkin muun näpsäkän homman, josta voi olla apua ryhmän ohjaamisessa. Omia ideoita saa ehdottomasti tuoda mukanaan! Myös innostunut ja avoin mieli on pelkkää plussaa. Lisätietoja antaapi Starttipajan ohjaaja Hanna Jylhä-Natri (puh. 050 523 9550.)

Virtapaja

Virtapajalle apuohjaajaksi? Virtapaja kaipailee keväälle taitotiimiläistä apuohjaajan tehtäviin. Toivomme sinulta oma-aloitteista ja positiivista työotetta. Tulet hyvin toimeen erilaisten pajalaisten kanssa, etkä hätkähdä muuttuvia tilanteita. Olet valmis tulemaan pajalle kesken pajajakson. Toimit esimerkkinä ryhmässä ja olet valmis myös ohjaamaan jotain toimintoja. Lisäksi avoin mieli ja valmius heittäytyä uusiin juttuihin ovat plussaa! Lisätietoja työtehtävistä antaa Virtapajan ohjaaja Tiina Tuukkanen (p. 050 366 6568.)

Vola
Vola -pajan taitotiimiläinen voi toimia pajassa apuohjaajana sekä ideoida ja toteuttaa yhdessä pajan ohjaajan kanssa erilaisia teemoja sisältöihin liittyen. Pajalle hakevalta henkilöltä edellytetään oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja erilaisiin tilanteisiin/ympäristöihin sopeutumista. Soittotaito on tietenkin hyödyksi. Lisätietoja työtehtävistä antaa Vola –pajan ohjaaja Jarkko Lapikisto (puh. 050-311 8972.)

Voltti
Volttipajalle haetaan reipasta ja rohkeaa nuorta, joka on valmis työskentelemään isossa ryhmässä sekä esimerkkipajalaisena että tarvittaessa apuohjaajana, omien vahvuuksiensa mukaisesti. Vahvuudeksi katsotaan ennakkoluuloton asenne ja kyky heittäytyä myös muuttuviin tilanteisiin! Lisätietoja saa Titta Himangolta, (puh. 050 311 8273.)

Kevään 2017 pajakalenteri on julkaistu!

Julkaistu 10.11.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

kevat2017

 

kevat201702

Avoimet ovet 27.10.2016!

Julkaistu 10.10.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Se on jälleen se aika vuodesta, kun Nuorten Taidetyöpajalla tapahtuu. Nimittäin 27.10 klo 12.30-16.00 järjestetään avoimet ovet-tapahtuma halloween-hengessä ja nyt jos koskaan kannattaa tulla tsekkaamaan, että mitä kaikkea täältä löytyykään. Tulehan messiin ja tuo myös kaverisi!

Tervetuloa!

avoimet-ovet-mainos

Haku Starttipajalle on alkanut!

Julkaistu 16.08.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Syksyn 2016 Starttipaja käynnistyy syyskuussa. Pajalle on jatkuva haku, mutta vapaat paikat tarkistetaan joka kuun alussa. Vastuuohjaajien yhteystiedot ja lisätietoja Starttipajasta saat alla olevaa linkkiä klikkaamalla!

http://www3.jkl.fi/blogit/taidetyopaja/?page_id=144

 

Haku syksyn eräneidot -ryhmään on käynnissä!

Julkaistu 11.08.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Julisteen tiedosta poiketen hakuaikaa on  7.9. saakka ja ryhmä aloittaa 23.9. Eräneidot toteutetaan yhteistyössä Nuorten Taidetyöpajan ja Oiva ja Ilona-hankkeen kesken.

Lisätietoja saat pajalta Anulta (050 593 6140) tai Oivan ja Ilonan Katrilta (040 192 5010).

Er_neidot_juliste_syksy_

Haku Elospurtille on parhaillaan käynnissä!

Julkaistu 21.06.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Haluaisitko päästä kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja kivassa porukassa?  Tässä tilaisuutesi, haku Elospurtille on parhaillaan käynnissä!

Elospurtti

Elospurtti on kuukauden mittainen paja sinulle, joka haluat nauttia alkusyksystä liikunnan parissa. Pajalla tutustutaan erilaisiin liikuntamuotoihin- ja lajeihin aina Bumber Ballista – Shindovenyttelyyn. Tavoitteena on löytää itselle sopivia liikunnallisia tapoja vahvistaa arjen hyvinvointia. Minkäänlaisia kunto- ja osaamisvaatimuksia tälle pajalle ei ole, vaan jokainen osallistuu ja liikkuu oman kuntonsa mukaan! Paja sisältää lisäksi myös kädentaitoja, kokkailua, oman elämän suunnittelua sekä liikunta- ja elämyspainotteisen Nuotta-valmennuksen Nuorisokeskus Piispalassa. Varaa haastatteluaikasi pajalle 8.7 mennessä! p. 050-3118270/Kirsi tai 050-312 5440/James ja Riku.

Akku-ryhmän kesä ja- heinäkuun ohjelma

Julkaistu 02.06.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Ennen kesälomille kirmaamista Akku-ryhmän ohjelmasta löytyy mm.piknikkitouhuja ja frisbeegolfia.

Akku-ryhm_n_mainos_kes_-hein_kuu_5_pd

Safkaa Itteks Iloks-kokkailupaja starttaa 1.6!

Julkaistu 31.05.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Nuorten Taidetyöpajalla starttaa huomenna, eli keskiviikkona 1.6. alkaen Safkaa Ittes Iloks-kokkailupaja klo. 15.30-17.30. Jos ruuanlaitto yhtään kuumottelee niin tuo itsesi paikalle!

DSC_0037

 

 

 

Haku syksyn 2016 taitotiimiin on avoinna!

Julkaistu 23.05.2016 | Kirjoittaja | Luokka:

Nuorten Taidetyöpaja etsii TAITOTIIMILÄISIÄ SYKSYLLE 2016!

Tehtäväkuvaus:
Taitotiimiläisenä toimit osana Nuorten Taidetyöpajan työyhteisöä. Taitotiimissä kunkin tiimiläisen työtehtävät räätälöidään yksilöllisesti, yhdessä suunnitellen. Työ voi sisältää sekä pajan ohjaustehtäviä yhdessä työvalmentajan kanssa, että muita Taidetyöpajan arkeen kuuluvia tehtäviä. Jokaisen pajan erilliset tehtävänkuvaukset löytyvät alta.  Työ alkaa kaikille taitotiimiläisille yhteisellä kahden viikon mittaisella koulutusjaksolla 15.-26.8.2016 ja jatkuu tämän jälkeen maksimissaan joulukuun loppuun saakka. Työaika on 7h päivässä (pääsääntöisesti 8.30–15.30.)

Kelpoisuusvaatimukset:
Valittavilta edellytämme kokemusta Taidetyöpajan toiminnasta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Edellytämme myös halua oppia ohjaustoimintaa. Taitotiimissä voit olla työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa. Voit varmistaa oman oikeutesi työkokeiluun TE -toimistosta.

Hakeminen:
Taitotiimiläisiä haetaan seuraaville pajoille: Kuvasta viestiksi, Tuunaten tuotteeksi, Voltti, Reili, Virta, Oppipaja, Akku. Paikat täytetään, jos hakijan osaaminen vastaa pajan tarpeita. Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee käydä ilmi hakijan tavoitteet Taitotiimissä työskentelyn suhteen sekä motivaatio ja kiinnostus haettua tehtävää kohtaan. Hakuaika päättyy 10.6.2016 kello 16. Hakemus tulee toimittaa työvalmentaja Anu Lahtiselle.

Lisätietoja antavat:
Pajojen valmentajat sekä taitotiimin työvalmentaja Anu Lahtinen p. 050 593 6140, s-posti: anu.r.lahtinen@jkl.fi

TAITOTIIMIN AVOIMET PAIKAT, 7 PAIKKAA

Kuvasta Viestiksi
Työtehtävät: Ohjaa ennalta sovittuja kokonaisuuksia KuVi-pajalle ja toimii KuVi:laisten apuna harjoitustöissä ja projekteissa. Taltioi talon yhteisiä tapahtumia.
Tekniset vaatimukset: Haettavan tulee osata käyttää järjestelmäkameraa (Canon), kuvanmuokkausohjelmia (Adobe Bridge, Photoshop). Videokuvaustaidot plussaa, mutta ei välttämätöntä työtehtävää hakiessa.
Hakijan ominaisuudet: Oma-aloitteinen, noudattaa annettuja aikatauluja, pystyy toimimaan eri pajojen mukana, ripaus taiteellista silmää ja tykkää työstään.

Lisätietoja työtehtävistä antaa KuVi-pajan ohjaaja Mikko Niemelä (puh. 050 311 8280)

Tuunaten tuotteeksi
Tuunaten tuotteeksi -pajan taitotiimiläinen voi toimia pajassa apuohjaajana ja/tai halutessaan ideoida yhdessä pajan ohjaajien kanssa erilaisia projekteja pajan teemaan ja sisältöihin liittyen. Pajalle hakevalta henkilöltä edellytetään oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja erilaisiin tilanteisiin/ympäristöihin sopeutumista. Kädentaidollinen osaaminen ja tee-se-itse ajattelutapa katsotaan eduksi.  Taitotiimiläinen tuntee työelämän peruspelisäännöt ja kykenee noudattamaan esimerkiksi annettuja ohjeita sekä sovittuja aikatauluja. Lisäksi edellytämme hyvää asennetta kaikkeen tekemiseen sekä intoa oppia uusia asioita.

Lisätiedot: Elina Ahonen (puh. 050 311 8271)

Voltti
Volttipajalle haetaan reipasta ja rohkeaa nuorta, joka on valmis työskentelemään isossa ryhmässä sekä esimerkkipajalaisena että tarvittaessa apuohjaajana, omien vahvuuksiensa mukaisesti. Vahvuudeksi katsotaan ennakkoluuloton asenne ja kyky heittäytyä myös muuttuviin tilanteisiin!

Lisätietoja saa Titta Himangolta, puh. 050 311 8273

Reili
Myös Reiliin haetaan oma-aloitteista ja aktiivista taitotiimiläistä apuohjaajan hommiin! Toivomme ennakkoluulotonta asennetta tarttua uusiinkiin asioihin ja rohkeutta heittää omia ideoita peliin. Taitotiimiläisen tehtäviin kuuluu toimia esimerkkinä kuin myös harjoitella ryhmänohjaamista omien vahvuuksiensa mukaisesti.

Lisätietoja antaa Anu Lahtinen (puh. 050 593 6140)

Virtapaja
Virtapajalle apuohjaajaksi? Virtapaja kaipailee syksylle taitotiimiläistä apuohjaajan tehtäviin. Toivomme sinulta oma-aloitteista ja positiivista työotetta. Tulet hyvin toimeen erilaisten pajalaisten kanssa, etkä hätkähdä muuttuvia tilanteita. Olet valmis tulemaan pajalle kesken pajajakson. Toimit esimerkkinä ryhmässä ja olet valmis myös ohjaamaan jotain toimintoja. Lisäksi avoin mieli ja valmius heittäytyä uusiin juttuihin ovat plussaa!

Lisätietoja työtehtävistä antaa Virtapajan ohjaaja Anni Laitinen (p. 050 311 8938)

Oppipaja
Oppipaja etsii taitotiimiläistä, joka ei pienistä hätkähdä vaikka meininki on välillä melko räväkkää. Uskallat laittaa itsesi likoon, tulet hyvin toimeen teinien kanssa ja omaat todella pitkän pinnan. Plussaa on jos ysiluokan kouluhommat on vielä hallussa.

Lisätietoja antaa Pekka Mäkinen (p. 050 574 7421)

Akku
Akku-ryhmään haetaan innokasta ja omatoimista taitotiimiläistä apuohjaajan tehtäviin kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella (työaika 2 pv/vko). Akku on etsivän työn avoin ryhmä, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Kokemus Akku-ryhmään osallistumisesta katsotaan eduksi.

Lisätietoja työtehtävästä antaa etsivän työn ohjaaja Leena Kautto-Koukka (p. 0400 523 139)