Painovirhe

Nuorten ja nuorten aikuisten verkkojulkaisu.

Leffa-arvostelu – Spider-Man: Far from Home

spiderman_mysterio2019 vuoden kevään suurimman elokuvan Avengers – Endgamen jälkeen sijoittuva Spider-Man: Far from Home jatkaa siitä mihin aikaisemmin jäätiin. Maailma on selviytymässä kaaoksesta, jonka Thanos asetti liikkeeseen aikaisemmissa Avengers-leffoissa. Nyt keskitytään kuitenkin nuoreen Peter Parkeriin (Tom Holland), jonka on otettava Iron-Manin paikka maailmassa.

Elokuva keskittyy vahvasti Peter Parkerin kasvuun niin teininä kuin supersankarina. Kaverit ja tytöt kiinnostavat nuorta Parkeria, mutta velvoitteet supersankarina kutsuvat pelastamaan maailmaa. Nick Fury kutsuu Spider-Manin auttamaan heitä kukistaakseen uudet viholliset yhdessä uuden tuntemattoman sankarin Mysterion kanssa.

Näyttelijäsuoritukset ovat leffassa aikaisempaan Spider-Man: Homecoming totuttuna jälleen hyvät. Tom Holland viimeisimpänä Spider-Manina toimii ehdottomasti parhaiten kaikista aikaisemmista. Hollandin näyttelijäsuoritus saa Peter Parkerin hahmon hyvin lähelle vanhoja sarjakuvia. Myös Jake Gyllenhaal tekee hyvän roolisuorituksen Mysteriona ja selvästi nautti roolin esittämisestä. Yleisesti koko näyttelijäkaarti elokuvassa on hyvä, mutta Peterin ihastuksen Mj:n (Zendaya) hahmosta jää puuttumaan vielä kuitenkin jotain oleellista ja uskottavaa. Hahmo tuntuu paikoittain hieman teennäiseltä ja ylikirjoitetulta.

Elokuva kokonaisuudessaan tarjoaa rahalle vastinetta ja hyvän perjantai-illan elokuvakokemuksen. Huumoria on paljon, mutta se toimii hyvin. Myös toimintakohtaukset ovat visuaalisesti näyttäviä ja hyvin tehtyjä. Isommalle Marvel-fanille leffan tarina on luultavasti kuitenkin hyvin ennalta-arvattava eikä näin ollen tarjoa sen suurempaa kokemusta tarinan puolesta.

Spider-Man -hahmon ystävänä elokuva kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Spider-Man: Far from Home pyörii tällä hetkellä Finnkinossa 2D- ja 3D-näytöksinä:

https://www.finnkino.fi/event/303095/title/spider-man_far_from_home/?dt=09.07.2019

Avainsanat: , , ,

Kommentointi on pois päältä.